ODREDIO SAVEZ

Željezničar saznao kaznu za incident na utakmici sa Slogom

Klub je od MUP-a KS dobio dodatne naložene mjere, a koje se tiču postavke zaštitne ograde na istočnoj tribini

Grbavica u narednom kolu čeka Zrinjski. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

prije 2 dana

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je kaznu za FK Željezničar zbog dešavanja na utakmici sa dobojskom Slogom u 5. kolu Wwin lige BiH (1:1).

Kako je saopćeno s Grbavice, klub je kažnjen novčano u iznosu od 10.000 KM. Također, FK Željezničar je dobio uslovnu kaznu zabrane igranja pred gledaocima na istočnoj tribini. 

Konkretno, u slučaju da se ponovi isti ili sličan prekršaj na utakmicama u narednih šest mjeseci Klub će biti kažnjen zabranom prisustva gledalaca na istočnoj tribini.

Klub je od MUP-a KS dobio dodatne naložene mjere, a koje se tiču postavke zaštitne ograde na istočnoj tribini.

- FK Željezničar upućuje molbu i apel svim navijačima i simpatizerima da na narednim utakmicama pokažu da su dešavanja sa utakmice protiv FK Sloga bila izuzetak i čin neodgovornih pojedinaca. Čuvajmo svoj stadion i podržimo Plave na naš prepoznatljiv način - grlima i dlanovima! - saopćeno je iz FK Željezničar.

Podsjetimo, u jednom trenutku dvojica navijača Željezničara su s istočne tribine ušla na teren i krenula na gostujuće igrače.

Veći incident su spriječili fudbaleri Željezničara koji su navijače ispratili van terena, a utakmica je nastavljena nakon višeminutnog prekida.

Narednu domaću utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog s početkom od 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.