WWIN LIGA BIH

Dovoljna po jedna prilika s obje strane: Zrinjski i Borac podijelili bodove

Mostarci su tako prekinuli niz pobjeda u prvenstvu Bosne i Hercegovine, remiziravši s jednim od rivala u borbi za titulu

Detalj s meča Zrinjski - Borac. HŠK Zrinjski

N. H.

prije 3 dana

Fudbaleri Zrinjskog su remizirali s banjalučkim Borcem rezultatom 1:1 na domaćem terenu u derbiju 6. kola Wwin lige BiH. 

Mostarci su tako prekinuli niz pobjeda u prvenstvu Bosne i Hercegovine, nakon što su remizirali s jednim od glavnih rivala u borbi za titulu. 

Susret u Mostaru nije obilovao prilikama kao što se to možda očekivalo, pa je bilo vrlo važno iskoristiti one koje bi se pružile. 

Najveća je došla u 16. minuti kada je Karolina (Carolina) pogriješio, što je iskoristio Josip Ćorluka i tada je postigao gol za "Plemiće". 

Do kraja susreta, sve se većinom svodilo na neke pokušaje iz daljine ili iz veoma loših situacija.

Ipak, u 86. minuti Banjalučani su uspjeli da se vrate u meč, a u centru pažnje bili su rezervisti. Ogrinec je s lijeve strane poslao loptu u šesnaesterac, a na nju je naletio i sjajno šutirao Đorđe Despotović, ostavivši golmana Marića bez šanse. 

Nakon ovog kola, Zrinjski je treći sa 10 bodova u četiri odigrana susreta, dok je Borac šesti sa sedam osvojenih bodova, ali u samo tri odigrana susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.