WWIN LIGA BIH

Klasik na Koševu: Posušje prekinulo pobjednički niz Sarajeva

Sarajevo je bio bolji tim u većem dijelu susreta, ali Posušacima je pripao drugi dio igre

Detalj s utakmice Sarajevo - Posušje - Avaz
Detalj s utakmice Sarajevo - Posušje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. H.

prije 3 dana

Fudbaleri Sarajeva dočekali su Posušje u okviru 6. kola Wwin lige BiH, a susret je završio remijem rezultatom 2:2. 

Bordo tim je ovim remijem prekinuo niz koji je trajao od samog početka sezone.

Sarajevo je bio bolji tim u većem dijelu susreta, a to je posebno očito bilo u prvom poluvremenu, kada Posušaci gotovo da i nisu zaprijetili svom rivalu.

Do vodstva su došli u 19. minuti kada je Giorgi Gulijašvili (Guliashvili) pogodio nakon odličnog duplog pasa Beganovića i Mustafića na desnoj strani, nakon kojeg je veznjak poslao loptu u šesnaesterac do Gruzijca. 

Gulijašvili je imao vremena da se okrene i namjesti se, a potom i zatrese mrežu Posušja. Ovo je za Gruzijca bio peti pogodak ove sezone i samo još jedan od dokaza da je u formi života.

Do kraja prvog poluvremena, Sarajevo je konstantno prijetilo svom rivalu, a posebno su imali mnogo kornera, iako iz nijednog nisu uspjeli ugroziti mrežu Posušja.

Kako je završeno prvo, tako je započelo i drugo poluvrijeme. Posušje je izgledalo nešto bolje, ali nisu imali mnogo prilika i činilo se da zaista ne mogu zaprijetiti vrlo dobroj odbrani Sarajeva. 

Ipak, u 79. minuti je došlo do izjednačenja. Nakon kornera, odbrana Sarajeva je reagirala veoma loše i nije uspjela izbaciti loptu. To je iskoristio Ivan Marić i sjajno zatresao mrežu bordo tima. 

Do kraja oba tima su pokušala doći do novog gola, a na kraju je to učinio Domagoj Pavičić, koji je upisao debi iz snova. Sjajni veznjak Sarajeva je pogodio duboko u sudijskoj nadoknadi za erupciju slavlja na Koševu.

Ipak, u samom finišu su Posušaci ponovo uspjeli doći do pogotka i do remija. Ovaj put strijelac je bio Vrgoč, nakon nove loše reakcije defanzivaca bordo tima nakon ubačaja. 

Do kraja susreta, Nidal Čelik je nakon konsultacije s VAR sobom dobio crveni karton. 

Sarajevo nakon pet odigranih utakmica ima 13 bodova i zauzima prvo mjesto na tabeli Wwin lige BiH, dok Posušje, kojem je ovo bio šesti susret u sezoni, ima dva boda manje. 

Rezultat i strijelci: 

Sarajevo - Posušje 2:2 (Gulijašvili 19', Pavičić 90+3' / Marić 79', Vrgoč 90+7')

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.