USUSRET LIGI NACIJA

"Zmajevi" se okupili u Ajndhovenu, Barbarez poručio: "Nismo došli biti sparing partner"

Kako je Barbarez kazao, samo Sead Kolašinac ima problema s povredama pred početak tih susreta

"Zmajevi" se okupili u Ajndhovenu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12
N. H.

2.9.2024

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Ajndhovenu gdje će se pripremati za utakmice Lige nacija koje nas očekuju 7. septembra (Nizozemska) i 10. septembra (Mađarska). 

Pozivu selektora Barbareza odazvalo se svih 27 reprezentativaca, koje je predvodio kapiten Edin Džeko.

Kako je Barbarez kazao, samo Sead Kolašinac ima problema s povredama pred početak tih susreta. 

- Polako se skupljamo. Danas je taj dan, kada će svi igrači doći, gdje ćemo se skupiti i početi s radom, odnosno s pripremama za naredne dvije utakmice Lige nacija. Radujemo se što ćemo se naći, da ćemo trenirati, da ćemo igrati kao što je bilo u junu, a sada možda još i više. Bilten je zadovoljavajući, malu sitnicu imamo sa Kolašincem, koju ćemo probati ispraviti. Svih 27 igrača se odazvalo pozivu - kazao je Barbarez pa dodao: 

- Pošto potenciram da treba biti realan u svim stvarima, pa tako i u ovim utakmicama. Svi znamo ko je Nizozemska i koji oni rejting imaju, kakve igrače imaju, da neće biti ništa jednostavno, ali sigurno da nismo došli da glumimo sparing partnera, već da pokušamo izvući najbolje što je moguće. 

Podsjećamo, "Zmajeve" očekuju dva gostovanja na startu Lige nacija - prvo protiv Nizozemske (7. septembar), a onda i Mađarske (10. septembar). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.