"GLUPO I BAHATO"

Zvijezda Liverpula iznervirala legende: "Šta on to izvodi"

Soboslaj je ostao sam pred golmanom Junajteda i, umjesto da šutira i pogodio, odlučio je sačekati da se vrate defanzivci mrskog rivala

Nevjerovatna greška Soboslaja. Platforma X

N. H.

2.9.2024

Derbi trećeg kola engelskog Premijeršipa na Old Trafordu je završio visokim trijumfom Liverpula protiv Mančester junajteda (3:0).

Liverpul je po svemu viđenom trebao velikim rivalima nanijeti jedan od težih poraza. Na poluvremenu su imali dva gola prednosti koja je postigao Luis Diaz, na asistencije Mohameda Salaha, da bi Egipćanin na startu drugog dijela upisao i pogodak za konačni rezultat, na asistenciju Dominika Soboslaja (Szoboszlai).

Upravo je mađarski veznjak pred kraj utakmice razljutio legendu Liverpula Džejmija Karagera (Jamie Carragher), ali i čuvenog defanzivca Junajteda Gerija Nevila (Garry Neville). 

Soboslaj je ostao sam pred golmanom Junajteda i, umjesto da šutira i pogodio, odlučio je sačekati da se vrate defanzivci mrskog rivala i da pokuša predriblati. Oni su ga blokirali i tako je propala velika prilika za Liverpul. 

Karager je izrazio zgroženost ovim performansom.

- Ma, šta on to radi? Je li se to bahati? Liverpul ima dva gola prednosti, ali Soboslaj je sada propustio zabiti treći. Da sada Junajted smanji zaostatak, navijači će se probuditi. Vidjeli smo jučer šta se dogodilo Evertonu. Ovo je glupo, ludo od Soboslaja. Baš ludo i neprofesionalno! - rekao je Karager. 

Nevil je dodao: 

- Šta on to izvodi... Saigrači se trebaju izderati na njega zbog ovoga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.