TRENER IGMANA

Musemić kritikovao suđenje: Ne bježim od kazne, volio bih da me suspenduju do kraja života

Ja ću opet reći, bez obzira što je zabranjeno komentarisanje suđenja, nisam zadovoljan suđenjem nimalo

Musemić: Nezadovoljan suđenjem. Screenshot

E. Ć.

31.8.2024

Trener fudbalera Igmana iz Konjica Husref Musemić bio je nezadovoljan suđenjem na utakmici 5. kola Wwin lige BiH u kojoj je njegov tim remizirao na gostovanju kod Veleža (1:1).

Bitan bod

- Mi smo ušli u utakmicu s puno problema, tri poraza, velikim brojem povreda. Sve čestitke mojim igračima koji su pokazali kako se može doći do pozitivnog rezultata. Može se samo doći ovako, kako su se oni borili i izborili.

Nama ovaj bod jako puno znači za nastavak sezone s obzirom da je sada pauza i očekujem da se neki igrači vrate i da to bude bolja situacija.

Očekujemo normalno da u narednom periodu osvojimo više bodova nego što je to bilo do sada - rekao je Musemić.

Musemić se osvrnuo i na prethodne utakmice Igmana.

- Mi smo i u prvoj utakmici s Posušjem smo imali nesreću da izgubimo s dva povrijeđena golmana u 20 minuta i to su neke stvari koje su sastavni dio ovog posla. Evidentno je da nas prati nesreća, pod navodnim znacima. Protiv Širokog smo izgubili tako kako smo izgubili i nije bila laka situacija idete Veležu bez bodova.

Mislim da ćemo u narednom periodu izgledati puno bolje obzirom da će nam se neki igrači vratiti i da ćemo pauzu iskoristiti na najbolji moguči način - naveo je on.

Pravila fudbalske igre

Potom je Musemić komentarisao suđenje.

- Očigledno da je i u prethodnim utakmicama bilo takvih situacija koje su završile i ovako i onako, za nekog pozitivno, za nekog negativno. Ja ću opet reći, bez obzira što je zabranjeno komentarisanje suđenja, nisam zadovoljan suđenjem nimalo.

Neka on pogleda utakmicu pa neka vidi gdje je pogriješio isto kao što ću i ja pogledati bezbroj puta, pa da vidim gdje su moji igrači griješili. Dobro bi bilo da i oni malo izanaliziraju sebe i vide kako to izgleda.

Ipak su ovo momci koji su profesionalci, koji žive od ovoga. Došli su danas tu da se bore, časno i pošteno, da izgube ili pobjede, šta god da se desi, po pravilima fudbalske igre koje postoje.

Ja ne bježim ni od kakve kazne. Vjerujte, ja bih najviše volio kad bi me suspendovali do kraja života - poručio je Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.