LEGENDARNI DEFANZIVAC

Iznenađenje Serhija Ramosa: Evo gdje će zaigrati

Očekuje se da dugogodišnji štoper Real Madrida potpiše dvogodišnji ugovor

Legendarni defanzivac se u Sevilji zadržao jednu sezonu. AP

N. Aj.

24.8.2024

Povratak kući za Serhija Ramosa (Sergio) je trajao kraće od očekivanog. Legendarni defanzivac se u Sevilji zadržao jednu sezonu, a sada je blizu potpisa za novi klub. Navodno su već zakazani i ljekarski pregledi.

Ramos se nalazi u grupi zvučnih imena koji su bez kluba, ali, prema posljednjim informacijama, španski defanzivac više neće imati status slobodnog igrača.

Trebao bi zaigrati za jedan od klubova iz Saudijske Arabije.

Tražili su 38-godišnjaka klubovi poput Al Ittihada i Al Nassra, ali je na kraju dogovor izostao. Ipak to ne znači da neće bit ništa od transfera u novu obećanu zemlju za fudbalere.

Prema vijestima iz Saudijske Arabije, Ramos je postigao dogovor s Al Orobahom, klubom koji je izborio promociju u elitni rang saudijskog fudbala.

Očekuje se da dugogodišnji štoper Real Madrida potpiše dvogodišnji ugovor, a u narednim danima bi trebao obaviti i ljekarski pregled.

Al Orobah nema velikih evropskih zvijezda u svojim redovima kao drugi klubovi u Saudijskoj Arabiji, ali dovođenje Ramosa bi sigurno privuklo i ostale evropske zvijezde.

- Naš sljedeći posao će biti treći po zvučnosti u saudijskoj ligi nakon Nejmara (Neymar) i Kristijana Ronalda (Cristian) - rekao je predsjednik Al Orobaha Monis Al-Shammari i tako najavio dolazak Ramosa.

Zanimljivo da je najskuplji igrač ove ekipe hrvatski internacionalac Karlo Muhar koji je stigao prije nekoliko dana iz Cluja za cifru od 1.5 miliona eura.

Ramos je u prošlosti dva puta bio blizu prelaska u Saudijsku Arabiju. Prvi put nakon odlaska iz Reala, a drugi put prošle godine kada je napuštao PSG.

Ipak, Saudijci su uspjeli iz trećeg pokušaja. Nema detalja oko Ramosove plaće, ali nema sumnje da se radi o desetinama miliona eura na godišnjem nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.