TRENER SITIJA

Gvardiola potvrdio povredu Griliša

Gvardiola je izrazio nesigurnost u vezi s tim hoće li Griliš propustiti početak sezone zbog povrede

Džek Griliš (Jack Grealish). Instagram

FENA

13.8.2024

Menadžer Mančester Sitija, Pep Gvardiola (Guardiola), potvrdio je da Džeka Griliša (Jacka Grealisha) nije nastupio u pobjedi Mančester Sitija  nad Mančester Junajtedom u Community Shieldu zbog povrede. Griliš, koji je izostavljen iz reprezentacije Engleske za Evropsko prvenstvo ovog ljeta, sada se suočava s trkom protiv vremena, kako bi bio spreman za početak nove sezone Premier lige, koja počinje ovog vikenda.

Gvardiola je izrazio nesigurnost u vezi s tim hoće li Griliš propustiti početak sezone zbog povrede. Krilni igrač nije igrao u pobjedi Sitija nad Mančester Junajtedom nakon izvođenja penala, gdje je kasni gol Bernarda Silve izjednačio rezultat, a promašaj Džonija Evansa (Jonny) omogućio Manueleu Akanjiju da postigne odlučujući pogodak.

Veliki udarac

- Ovo je veliki udarac jer je mogao igrati cijelu pripremnu sezonu i uhvatiti ritam. Bio je agresivan i treća i četvrta utakmica su bile zaista dobre - rekao je Gvardiola o Grilišu.

Griliš je propustio nastup za Englesku, koja je izgubila od Španije u finalu Eura 2024. u julu, i sada će morati čekati svoju priliku u novoj sezoni. Njegov menadžer se nada da Griliš neće dugo izbivati s terena, javlja Eurosport.

- Možda će biti spreman za utakmicu protiv Čelzija. Prilično sam siguran da će biti spreman za Ipswich Town 24. avgusta. To je što je. Tokom sezone, često se dešavaju nelagodnosti, povrede, i pokušavamo ih procijeniti što prije moguće. Zato nismo željeli rizikovati protiv Mančester Junajteda - napomenuo je Gvardiola.

Pojačanja 

Lijeva krilna pozicija u početnoj postavi Sitija trenutno je otvorena, a belgijski krilni igrač Džeremi Doku (Jeremy) i ljetno pojačanje Savinjo (Savinho) konkuriraju za tu poziciju.

Gvardiola je izjavio da je zadovoljan onim što je vidio od najnovijeg pojačanja nakon što se Brazilac pridružio iz Troyesa, kluba iz City Football Groupa, u julu, nakon što je prošle godine impresionirao na posudbi u Gironi.

- Savinjo je zaista dobar, vrlo brz, može igrati na obje strane. Džek može igrati samo na lijevoj strani. Oskar može samo na desnoj. Bernardo može igrati na desnoj. Fil može igrati lijevo i desno. Ali Džeremi i Savinjo mogu igrati na obje strane. Mislim da je utjecaj bio dobar. Prošle sezone u Gironi bio je jedan od najboljih igrača u ligi i važan. Mišel, trener Girone, mu je puno pomogao da se razvije. Vjerujemo u naše mlade igrače i osjećamo da je ovo dobar transfer za klub. Da, stvarno sam zadovoljan - kazao je strateg.

Mančester Siti počinje odbranu titule Premier lige u gostima protiv Čelzija u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.