PREVIRANJE

Sutra vanredna sjednica NS FBiH o smanjenju broja klubova u Prvoj ligi: Predsjednik tvrdi da su imali dovoljno potpisnika, ali nisu svi ubijeđeni

Mnogi su zainteresirani kako će ustvari ova sjednica proći, s obzirom da nisu svi oduševljeni

S jedne od prijašnjih sjednica. NS FBiH

N. H.

29.7.2024

Komitet za hitnost Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u utorak, 30. jula održat će se vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati i donijeti odluka o smanjenju broja klubova u Prvoj ligi FBiH, ali i reorganizaciji nižih liga. 

Mnogi su zainteresirani kako će ustvari ova sjednica proći, s obzirom da nisu svi oduševljeni. 

Kao glavni razlog se navodi tvrdnja da nije dovoljan broj delegata odnosno kantonalnih zastupnika potpisao da bi Komitet za hitnost dobio uopće saglasnost kako bi se sjednica organizovala. 

Kontaktirali smo predsjednika NS FBiH Dragana Soldu, koji nam je kazao da je dovoljan broj potpisa došao, ali nam nije mogao reći o kome je tačno riječ. 

S druge strane, naš izvor tvrdi da je u pitanju nedovoljan broj zastupnika koji je na kraju i potpisao, te nije potpuno jasno šta se tačno dešava u NS FBiH, zašto je Komitet za hitnost organizirao sjednicu, ako nema dovoljno potpisnika. 

Podsjećamo, na sutrašnjoj sjednici će se govoriti o smanjenju broja klubova, a s obzirom da se smanjuje broj u Wwin ligi BiH, očigledno je da će više od jednog kluba iz FBiH ispasti, što je dosad bio slučaj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.