TRENER BORDO TIMA

Zekić nakon prolaska Sarajeva: Prekrasna i stresna noć

Rekao je dan pred utakmicu da neće vježbati penale, ali je priznao da je odlučio ipak na kraju vježbati prekide

Zoran Zekić. FK Sarajevo

N. H.

19.7.2024

Fudbaleri Sarajeva večeras su nakon boljeg izvođenja penala  protiv kazahstanskog Aktobea osigurali plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige.

Komentar na utakmicu nakon susreta dao je i trener Zoran Zekić, koji je kazao da je bila potresna utakmica za njega. 

- Prekrasna noć. Bilo je uzbudljiva, ali i potresna utakmica za mene kao trenera. Odigrali smo na visokom nivou, ali smo promašili veliki broj šansi. Ipak, tek smo četiri sedmice zajedno, imamo još puno posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem - rekao je Zekić.

Rekao je dan pred utakmicu da neće vježbati penale, ali je priznao da je odlučio ipak na kraju vježbati prekide.

- Prekide smo vježbali jutros u 11 sati, a penale nisam htio vježbati. Ovo mi je treća evropska utakmica koju sam igrao na penale i prva koju sam dobio. U prvom poluvremenu smo trebali voditi tri razlike - istakao je hrvatski stručnjak Zekić koji je odmah najavio trening za igrače i poručio da je normalno da se nogometaši žale: 

- Kakav je igrač koji se ne žali? Malo smo u periodizacijom promijenili neke stvari u treningu, što inače ne bi radili. Do nekih stvari smo došli brže i sada moramo osvježiti ekipu. Podići ćemo intenzitet igračima koji su imali manju minutažu i od sljedeće sedmice idemo dalje. Moramo biti spremni za naredne utakmice u Evropi, ali i prvenstvu.

Sarajevo narednog četvrtka očekuje slovački Spartak iz Trnave. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.