NEKA LJEPŠA VREMENA

"Zmajevi" su se propisno obrukali protiv Lihtenštajna: Podsjetimo se na njihove najveće pobjede

Zato, brže-bolje, podsjetimo se na naše najveće pobjede

Oni "Zmajevi" koji su nas jednostavno tjerali da ih volimo. AP

9.9.2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je pobjedu protiv Lihtenštajna u okviru 5. kola kvalifikacija za Euro rezultatom 2:1. 

Nije to bilo neka partija naših fudbalera, a, štaviše, nervirao nas je manjak energije naših fudbalera. Treba biti iskren pa priznati da je ovo daleko od zlatnih dana naše reprezentacije. 

Zato, brže-bolje, podsjetimo se na naše najveće pobjede. Upravo nam je Lihtenštajn bio česta "mušterija".

Lihtenštajn - BiH 1:8

U utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, "Zmajevi" su postavili rekord koji još stoji. 

Na toj utakmici su nas obradovali Džeko i Ibišević sa po postignutim het-trikom, dok dva gola dodao Zvjezdan Misimović. Za Lihtenštajn je počasni pogodak tada postigao Matijas Kristen (Mathias Christen). 

Te kvalifikacije su i dalje zlatna tačka našeg reprezentativnog fudbala, pošto smo se na kraju njih kvalifikiovali za Mundijal u Brazilu. 

BiH - Estonija 7:0

Kvalifikacije za Mundijal su nam uvijek bolje išle nego one za Euro, pa smo tako i Estoniju počastili 2008. godine sa sedam golova u mreži. 

Na toj utakmici het-trik je upisao legendarni Miske, dok je Dijamant dodao dva. U strijelce su se još upisivali Zlatan Muislimović i Senijad Ibričić. 

Više puta 5:0

Bosna i Hercegovina je nekoliko puta upisala pobjedu od pet golova razlike. 

Stradao je, oh taj dosadni Lihtenštajn, dva puta (kvalifikacije za Euro 2020. i kvalifikacije za Mundijal 2002.), Gibraltar i Estonija (kvalifikacije za Mundijal 2018. godine), Latvija (kvalifikacije za Mundijal 2014.), te Luksemburg (kvalifikacije za Euro 2012. godine). 

Stoga ovi rezultati koje sada bilježe postaju još više deprimirajući, ali Bože moj, bit će bolje, ili neće. Ne vjerujem više reprezentaciji, previše mi živac vade da bih im vjerovao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.