LA LIGA

Legenda Barcelone razmišlja o brzom povratku fudbalu

Postoji nekoliko prepreka za Pikea

Pike: U Barseloni proveo 14. godina. Facebook

N. R.

4.1.2023

Kada je prije dva mjeseca najavio povlačenje iz fudbala, Žerard Pike (Gerard Piqué) je obećao da nikada neće igrati za drugi tim nakon što je napustio Barcelonu. Ali prema novom izvještaju, predsjednik se možda predomislio.

Prema nekim izvorima iz Španije, Pike razmišlja o potpisivanju ugovora u zimskom prijelaznom roku u pitanju je drugoligaš FC Andora, tim koji Pike posjeduje posljednjih nekoliko godina i ima bivšeg pomoćnika Barcelone Edera Sarabiju kao glavnog trenera.

Sada postoji nekoliko prepreka koje Pike mora proći. Prva je trenutna suspenzija od četiri utakmice koju je Pike dobio na klupi u svojoj posljednjoj utakmici Barse protiv Osasune prošlog novembra.

Kada konačno bude dostupan za igru, postoji pitanje dobijanja odobrenja od La Lige da igra kao vlasnik, što je tehnički dozvoljeno, ali je potrebna saglasnost lige kada se uvjere da neće biti sukoba interesa između Pikea i vlasnika.

Najveća prepreka od svih njih je finansijska strana. Pike bi morao sebi platiti platu, a trenutna gornja granica plata u FK Andora ne dozvoljava Pikeu da potpiše čak ni za minimalnu dopuštenu platu, a to bi značilo da Pike mora "povući neke poluge" kako bi stekao više kapitala u smislu sponzorstava ili drugih finansijskih ugovora kako bi napravio prostor za vlastito potpisivanje.

Jedno je sigurno da nekadašnji igrač Barcelone želi da izađe iz penzije kako bi potpisao ugovor i pokušao pomoći Andori da se promoviše u najviši rang fudbala u Španiji do kraja sezone.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.