SERIJA A

Fiorentina u Konferencijskoj ligi: Atalanta ostala bez Evrope

Odigrana su tri meča u subotu uvečer, a najveći dobitnik je Fioretnina koja je pobjedom od 2:0 protiv Juventusa osigurala mjesto u Ligi konferencije sljedeće godine

Fioretnina je pobijedila Juventus. Agencije

G. Š.

21.5.2022

Posljednje kolo u Italiji donijelo je rasplet u borbi za plasman u evropska takmičenja u narednoj sezoni. Odigrana su tri meča u subotu uvečer, a najveći dobitnik je Fioretnina koja je pobjedom od 2:0 protiv Juventusa osigurala mjesto u Ligi konferencije sljedeće godine. Gol odluke djelo je Dankana u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, a konačan skor postavio je Gonzales u nadoknadi vremena iz penala.

Vlahović je protiv svog bivšeg kluba odigrao samo 15 minuta. Trener Alegri ga je ubacio u igru u 75. minutu...

Atalanta koja je u protekloj sezoni igrala u Ligi šampiona naredne sezone neće igrati ni u jednom takmičenju na Starom kontinentu. Izgubila je u Bergamu od Empolija 1:0, a strijelac je bio Štulac.

Najviše golova je viđeno na Olimpiku gdje su Lacio i Verona odigrali 3:3. Gosti su poslije nepunih 15 minuta vodili 2:0 preko Simeonea i Lasanje, ali su do kraja poluvremena skor poravnali Anderson i Kabral.

Pedro je u nastavku donio Laciju vodstvo, međutim Hongla je na drugu asistenciju Lazovića izjednačio na konačnih 3:3. Lacio će naredne takmičarske godine igrati u Ligi Evrope.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.