LIGA PRVAKA

Gvardiola: Neću reći da sezona nije bila dobra ako se ne plasiramo u finale

Što se mene tiče, moji ciljevi nikada neće biti zaokruženi, jer uvijek imam drugi san da dosanjam, rekao je menadžer Sitija

Pep Gvardiola. Arhiva

G. Š.

25.4.2022

U prvom polufinalnom meču Lige prvaka za sezonu 2021/22 u utorak (sutra) snage odmjeriti Mančester siti i Real Madrid. Tim povodom danas je konferenciju za medije održao menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) koji je rekao da će „misija Liga šampiona“ za "Građane" svakako biti ispunjena dok je on na klupi ovog kluba.

Moji ciljevi nikada neće biti zaokruženi

- Što se mene tiče, moji ciljevi nikada neće biti zaokruženi, jer uvijek imam drugi san da dosanjam. U klubu odlučujemo zajedno – da li je nešto bilo dobro, loše i da li su ciljevi ispunjeni. Ako ne, idemo ponovo. Možda će tu biti neki drugi igrači, ali druge stvari se ne mijenjaju. Radimo najbolje što možemo, dajemo timu odgovore koji su potrebni. Imamo motiv, možemo da pobjedimo rivala kakav je Real, ako se držimo zajedno, rekao je Gvardiola i dodao:

- Kada sezona u Ligi šampiona počne da ti neko kaže dogurat ćeš do polufinala, odmah bi prihvatio. Uvijek je teško. U grupi smo pobijedili u svim utakmicama, zadovoljan sam. Ali, sada smo tu da budemo fokusirani samo na meč sa Realom. Ali, neću reći da sezona nije bila dobra ako se ne plasiramo u finale. Veoma poštujem i moje igrače i rivala.


Dobar osjećaj

Mančester siti i Real prvi meč polufinala igraju sutra u Mančesteru sa početkom u 21 sat. U drugom polufinalu sastaju se Liverpul i Viljareal (srijeda).

- Realnost je takva da smo tu već deset godina, da se borimo u Ligi šampiona. Uvijek je dobar osjećaj kada se nađeš među najboljim klubovima. Moramo da odigramo dva odlična meča i mislim da mi to možemo. Ne traba ni da ponavljam koliko poštujemo Real. Neću da kažem da ne bi bilo lijepo da se nađemo u finalu kao Real, kao Bajern, kao Liverpul i da pobijedimo, kao što su to činili oni. Ali isto tako ne potcjenjujem ni značaj toga što smo stigli do ova dva meča, nikada, rekao je Gvardiola i poručio da je za njegov tim najvažnije da bude svoj i igra kako umije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.