KVALIFIKACIJE

Bh. klubovi u lovu na 2. pretkolo Konferencijske lige

Sarajevo domaćin, dok Široki Brijeg i Velež gostuju svojim rivalima

Veležu uloga favorita i u revanšu. FK Velež

E. Ćosić

15.7.2021

Tri bosanskohercegovačka kluba, Sarajevo, Široki Brijeg i Velež večeras love 2. pretkolo kvalfiikacija Konferencijske lige. Bordo tim će na Koševu dočekati moldavski Milsami, dok će Širokobriježani i Mostarci gostovati Vlazniji, odnosno Kolerainu, a sve tri utakmice počinju u 21 sat.

Sarajevo ima "nulu" iz prve utakmice, ali su izabranici Gorana Sablića bili bolji rival i samim tim konkretnije šanse za postizanje pogotka, a najbolju nije iskoristio Krste Velkoski kada je njegov udarac sa bijele tačke odbranio golman moldavskog tima. Sada će bordo tim imati priliku za popravni. 

Za razliku od Sarajeva, Široki Brijeg i Velež u revanš ulaze nakon pobjeda u prvim utakmicama. Širokobriježani su na Pecari pobijedili Vlazniju sa 3:1, a Velež je na Grbavici slavio protiv Koleraina sa 2:1. Naravno, opuštanja neće biti uprkos pobjedama u prvim utakmicama, a ukoliko sva tri bh. tima večeras izbore plasman u narednu rundu, to znači da će Premijer liga BiH imati četiri predstavnika u 2. pretkolu. 

Borac će nakon eliminacije iz 1. pretkola Lige prvaka takmičenje nastaviti u 2. pretkolu Konferencijske lige. 


Što se tiče šansi koje se daju bh. rivalima, Sarajevo je apsolutni favorit i sve osim trijumfa izabranika Gorana Sablića bilo bi veliko iznenađenje. Tako Mozzart na pobjedu bordo tima daje kvotu 1.30, a Milsamijev trijumf vrijedan je 8.00

Povjerenje bukmejkera ima i Velež, koji se neće braniti u Sjevernoj Irskoj, a nova pobjeda "Rođenih" protiv Koleraina vrijedna je kvote 2.20, dok je na trijumf domaćina Mozzart daje kvotu 3.20.

Od večerašnjih utakmica jedino Široki Brijeg nema ulogu favorita, pa je Mozzart na pobjedu pulena Tonija Karačića spremio kvotu 3.35, dok je trijumf Vlaznije vrijedan 2.15. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.