FK SARAJEVO

Sablić oprezan uoči sutrašnje utakmice: Moldavci su iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat

Bordo tim sutra igra revanš utakmicu 1. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Press konferencija uoči utakmice sa Milsamijem. G. Šumar

Piše: G. Šumar

14.7.2021

Fudbalski klub Sarajevo sutra navečer (21 sat) odigrat će revanš utakmicu 1. pretkola kvalifikacija za ulazak u Konferencijsku ligu protiv Milsamija.


Podsjećamo, u prvoj utakmici odigranoj u Moldaviji nije bilo pobjednika, ali ni golova pošto je susret završen 0:0 iako je bordo tim bio bolji rival. Sada će izabranici Gorana Sablića na svom terenu pokušati pobijediti i izboriti plasman u 2. rundu. Povodom toga održana je i press konferencija na kojoj su se obratili trener Sablić i prvotimac Andrej Đokanović.


Press konferencija uoči utakmice sa Milsamijem - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

- Čeka nas uzvratna utakmica. U prvoj utakmici smo odigrali bez golova, ostavili smo dobar dojam. Da smo zabili koji gol ne bi bilo nezasluženo. Ta utakmica nam daje nadu da sutra možemo završiti posao zajedno sa navijačima. Uz pomoć navijača idemo do cilja", rekao je Sablić, te dodao:

- Naša zamisao je da se postavimo kao i u prvoj utakmici, da uzmemo kontrolu lopte i dobrim posjedom pritisnemo protivnika i postignemo pogodak. Htio bih naglasiti da smo u prvoj utakmici imali dobar periode igre i to želimo i sutra ponoviti. Milsami je iskusna ekipa, znaju igrati na rezultat. Nisu nas pretjerano iznenadili u prvoj utakmici. Nisu navina ekipa, imaju svoj neki level i znaju biti neugodni."

Šef stručnog štaba tima sa Koševa se dotakao i igračkog kadra.

- Otišlo je dosta igrača, neke smo priključili iz omladinskog tima. Najbitnije da nas zaobiđu povrede. Tako je, kako je, sada je bitna utakmica sa Milsamijem, pa ćemo vidjeti dalje. Neke igrače ćemo rotirati, ovo će biti šansa za mlađe igrače - rekao je Sablić, a onda prepustio riječ Đokanivću.

- U prošloj utakmici smo pokazali kvalitet. Sutra ako popravimo završnicu neće biti problema da dođemo do pozitivnog rezultata - poručio je sjajni veznjak Sarajeva.

Utakmica Sarajevo – Milsami igra se u četvrtak od 21 sat, a direktan prijenos omogućen je na Moja TV platformi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.