KONFERENCIJSKA LIGA

Sarajevo promašilo penal, mršavih 0:0 u Moldaviji

Utakmica 1. pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu završena bez golova

Velkoski čuva loptu. FK Sarajevo

E. Ćosić

8.7.2021

Fudbaleri Sarajeva su na gostovanju kod Milsamija u okviru 1. pretkola kvalifikacija Konferencijske lige odigrali 0:0. Uprkos dobroj igri bordo tima, naročito u prvom poluvremenu, bh. predstavnik nije uspio doći do gola.

Napadalo je Sarajevo, kreiralo prilike, a najbolju je propustio kapiten tima Krste Velkoski koji je u 29. minuti propustio realizovati penal. Pročitao je njegovu namjeru golman domaćih Emil Timbur i zaustavio pokušaj sa bijele tačke.

Napadali su izabranici Gorana Sablića, prijetili preko Mirka Oremuša, Matiasa Fanima (Matthias), Anela Hebibovića, Selmira Pidre i Velkoskog, ali mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta. 

I u nastavku je tim sa Koševa imao više od igre, pokušavali su pronaći put do gola Milsamija, ali nisu uspjeli, pa se u glavni grad Bosne i Hercegovine vraćaju sa "nulom". 

Sarajevo je utakmicu počelo u sljedećem sastavu: Kanurić, Šabanović, Dupovac, Kurdić, Pidro, Đokanović, Oremuš, Hebibović, Velkoski, Sušić, Fanimo, a u nastavku su prilike sa klupe dobili Salčin, Varešanović, Dervišagić i Ramić.

Bordo tim će naredne sedmice na svom terenu dočekati moldavskog predstavnika i tada će tim Gorana Sablića tražiti prolaz u narednu rundu.

Statistika s meča. AVAZ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.