EURO 2020

Znate li koji klub ima najviše različitih strijelaca na ovom Euru?

Mario Pašalić lansirao Atalantu u historiju

Pašalić: Pogodio u 92. minuti za produžetke. TWITTER

E. Ćosić

29.6.2021

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić pogotkom u 2. minuti sudijske nadoknade za 3:3 donio je produžetke "Vatrenima", ali je i lansirao Atalantu u historiju evropskih prvenstava. Naime, Atalanta je postala klub sa najviše strijelaca na ovom prvenstvu, te tek četvrti tim u historiji evropskih prvenstava koji je imao pet ili više strijelaca.

Tako je Atalanta izjednačila rekord koji još drže Real Madrid (2012.), Barcelona (2000.), i Anderleht (1984.). Prvi do gola na ovom Euru od Atalantinih igrača došao je ruski reprezentativac Aleksej Mirančuk (Miranchuk) koji je pogodio u 2. kolu, a u istom kolu u strijelce se upisao i njemački fudbaler Robin Gosens.

U 3. kolu pogodila su još dvojica fudbalera. Za Italiju je u posljednjem kolu grupne faze pogodio Mateo Pesina (Matteo Pessina), a put do mreže pronašao je i bočni fudbaler danske selekcije Joakim Mele (Maehle), da bi Pašalić jučer u okviru osmine finala postigao gol.


"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.