PREMIJER LIGA BIH

Marko Maksimović, trener Borca: Na iznenađenje mnogih ćemo doći do titule

Nakon pobjede nad Željezničarom

Maksimović: Željezničar je odigrao poštenu i časnu utakmicu. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

16.5.2021

Borac je danas u susretu 31. kola m:tel Premijer lige BiH slavio na Grbavici protiv Željezničara s 0:2 i približio se naslovu prvaka.

Trener gostiju Marko Maksimović nakon utakmice je kazao kako je njegov tim zasluženo došao do pobjede, ali da bi bio zadovoljan i osvojenim bodom.

- Sigurno da smo danas igrali protiv Željezničara za kojeg znamo u kakvim je problemima ovu polusezonu. Želim Želji da poželim da što prije izađu iz problema. Odigrali su poštenu i časnu utakmicu. Bili smo u grču, ali mislim da smo zasluženo došli do pobjede, mada i da smo osvojili bod bili bismo zadovoljni, rekao je Maksimović, koji nije znao rezultat iz utakmice Mladosti i Sarajeva (0:0).

- Kako je Sarajevo prošlo? Nerješeno, aha. Mi imamo sada četiri boda više. Imamo sedam dana da se pripremimo za Tuzla City koja je jako dobra ekipa, ali nadam se prije svega da ćemo se regenerisati i doći do pobjede i na našu sreću, a na iznenađenje mnogih do titule koju niko nije mogao da očekuje u septembru mjesecu - dodao je trener Borca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.