BIVŠI VLASNIK MILANA

Berluskoni ponovo završio u bolnici

Nije mogao prisustvovati sudskom ročištu u Milanu

Silvio Berluskoni. AGENCIJE

A. Vatreš

24.3.2021

Bivši vlasnik Milana, a sadašnji čelnik italijanskog drugoligaša Monce, Silvio Berluskoni (Berlusconi), ponovo je završio u bolnici.

Još uvijek nije jasno zašto je 84-godišnji medijski tajkun i bivši italijanski premijer hospitaliziran, ali jedan od čelnika njegove stranke Forza Italia potvrdio je za agenciju AFP da je Berluskoni u bolnici radi kontrola te da "nije ništa ozbiljno".

Berluskoni jutros nije mogao prisustvovati sudskom ročištu u Milanu, javlja Reuters.

Silvio Berluskoni već je bio hospitaliziran u septembru zbog plućne infekcije izazane Covidom-19, a zatim je nekoliko dana proveo u centru za kardiovaskularne bolesti u Monaku zbog srčane aritmije, a za sobom ima i operacije 2019. te 2016. zbog srčanih tegoba.

Njegovi advokati nisu u srijedu zatražili odgodu novog ročišta u procesu Rubi-Ter, a riječ je o skandalu trakavici "Rubigejt" i famoznim večerima "bunga-bunga" koje je Berluskoni organizirao za mlade žene u svojoj luksuznoj vili u okolici Milana i bogato ih je nagrađivao.

U toj aferi Berluskoni i još 28 osoba sudski su gonjene zbog lažnog svjedočenja i podmićivanje svjedoka.

Proces Rubi-ter odnosi se općenito na novčane svote koje je Berluskoni isplaćivao mladim ženama i muzičarima koji su sudjelovali na "bunga-binga" večerima u zamjenu za šutnju.

Prema tužiteljstvu, za šutnju” je Berluskoni isplatio deset miliona eura od 2011. do 2015. od čega sedam miliona samo Rubi (Ruby), djevojci koja je bila maloljetna kada je sudjelovala na tim zabavama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.