LIGA PRVAKA

Vladan Kovačević za "Avaz": Želimo demantirati sve koji sumnjaju u nas

Spremni smo za Seltik, prvake Škotske dočekujemo spremni - rekao je u razgovoru

Kovačević: Izaći ćemo hrabro. Agencije

Piše: G. ŠUMAR

9.7.2019

Reprezentativni golman kluba s Koševa Vladan Kovačević (21) ocjenjuje da je bordo tim spreman za početak kvalifikacija za evropsku Ligu prvaka i prvi duel sa slavnim škotskim Seltikom na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" (9. juli, 19.45 sati). 

Armija navijača Sarajeva se, kako kaže, može nadati dobrom rezultatu, ako izabranici trenera Husrefa Musemića pruže 100 posto svojih mogućnosti.

Dobri uvjeti

- Spremni smo za Seltik, prvake Škotske dočekujemo spremni - rekao je Kovačević u razgovoru za "Dnevni avaz".

"Jedinica" aktuelnog prvaka i pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine naglašava da je ekipa imala dobre pripreme u Sloveniji uoči iskušenja u novoj sezoni:

- U Sloveniji smo imali dobre kontrolne utakmice. Također, i u Sarajevu imamo dobre uvjete za rad, tako da smo spremni za prvi ispit.

Seltik je veliki favorit kladionica, jedna od njih za pobjedu Sarajeva nudi kvotu 6,50, a Seltika samo 1,5, što je zaista neuobičajeno. Kako Vi to komentirate?

- Pa dobro, kao prvo, ne pratim kladionice. Seltik jeste favorit protiv nas, ali mi ćemo dati sve od sebe da demantiramo i kladionice i sve ljude koji ne vjeruju u naš tim.

Objektivno, ima li Sarajevo snage i znanja za to?

- Naravno da ima. Mi se nikoga ne bojimo, što ćemo, nadam se, dokazati već u prvoj utakmici na Koševu. Izaći ćemo hrabro, s prvenstvenim ciljem da sačuvamo svoj gol, jer je to najvažnije u prvoj utakmici.

Neće nam biti lako, ali mi se i spremamo za to. Moramo vjerovati da možemo ostvariti pozitivan rezultat.

Možete li uporediti aktuelni tim Sarajeva u odnosu na onaj koji je osvojio duplu krunu u bh. fudbalu prošle sezone?

- Otišlo nam je mnogo igrača koji su nosili ekipu, ali isto tako, došlo je dosta igrača koji mogu adekvatno odgovoriti na njihovim pozicijama.

Uglavnom, prvi tim se nije puno mijenjao, ostao je isti kostur tima, a mišljenja sam da su se momci koji su došli ovoga ljeta dobro uklopili u naš sistem igre. Vjerujem da će opravdati povjerenje koje im je ukazao naš klub.

Nema straha

Da li Vas je strah nekog lošeg rezultata na startu sezone?

- Ne razmišljamo uopće o lošem rezultatu.

Ipak, još su svježe "rane" od Atalante i onih 0:8...

- Sve to je fudbal. I kada se desi nešto tako, ide se dalje, kao što smo mi to uradili u prošloj sezoni, te na kraju osvojili duplu krunu. Međutim, ponavljam, uopće ne razmišljamo o takvom scenariju...

Spremamo se da u prvoj utakmici protiv Seltika ostvarimo što bolji rezultat, a kasnije ćemo vidjeti šta i kako dalje.

Na koji segment igre prvaka Škotske ćete obratiti posebnu pažnju, odnosno gdje bi bordo tim mogao ugroziti favoriziranog protivnika?

- Mislim da su Škoti ranjivi iz kontranapada. Pratili smo neke njihove utakmice, i prijateljske i ligaške, te vidjeli dosta korisnih stvari. Mi ćemo sigurno strpljivo čekati svoju šansu, nećemo izaći visoko i srljati. Mislim da su naša šansa kontranapadi i prekidi.

I Seltik je posebno opasan nakon prekida, ali i preko brzih krilnih igrača...

- Da, opasniji su po strani, jer imaju veoma dobra krila i bekove, koji se dižu jako visoko. Međutim, mislim da su najopasniji na prekidima.

Imaju mnogo uigranih varijanti nakon kornera i prekida, tako da ćemo na taj segment igre obratiti najveću pažnju.

Uvijek optimista 

Imate li neku poruku navijačima?

- Volio bih da u utorak stadion Koševo bude pun i da svi zajedno napravimo još jednu nezaboravnu noć. Ja sam uvijek optimista, i u sportu i u životu uopće.

Nadam se da možemo ostvariti dobar rezultat. Vjerujem u ovaj naš tim i da ova ekipa može napraviti nešto više.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.