NOGOMET

Adis Mujkić trese mreže i u Italiji: Mladi bh. napadač potpisao za Kataniju

Avaz Sport

5.9.2018

Adis Mujkić, mladi napadač bh. korijena koji je rođen 5. augusta 2000. godine, a ujedno i reprezentativac Bosne i Hercegovine U19, potpisao je trogodišnji ugovor sa italijanskim klubom.

- Sretan sam što su prepoznali moj trud i ulaganje u sebe. Hvala mojoj porodici i ljudima koji su vjerovali u mene - izjavio je Adis Mujkić.

Catania se nalazi u italijanskoj seriji C, a a u sezoni 2017/2018 završili su na drugom mjestu.U Torre del Grifo, direktor Pietro Lo Monaco, službeno je Mujkića predstavio novinarima.

Među italijanskim nogometnim stručnjacima, Mujkić slovi za vrlo brzo vanjskog napadača, sa dobrim tehnikama. Za njega će reći da je nepredvidiv u driblinzima i jako vispren da djeluje ravnodušno na trokara u središnjem položaju, na desnoj strain, a na suprotnoj traci.

Od samog početka svog iskustva u dresu Rossazzurra, on je ispravno podešen na valjnu dužinu rasta i učenja. Siguran je u sebe, ali i strpljiv, i skroman, i svjestan izvanredne prilike da se suprostavi u profesionalnom nogometu.

Mladi napadač koji je već nosio dres BiH pod brojem 19, na historijskoj je prekretnici. Mujkić je spreman da se što bolje dokaže u italijanskom profesionalnom nogometu.

Usain Bolt (31), koji je prošle godine i službeno završio atletsku karijeru, trenutno se nalazi u Norveškoj gdje je na probi u ekipi Stromsgodseta.

Inače, Adisov je prvi klub u Norveškoj bio Asiden. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na poziciji desnog i lijevog veznog.

Adis je lucidni igrač, koji često trese protivničke mreže, a od njega će učiti i najbrži čovjek svih vremena.

Ranije je sportski direktor Stromsgodseta Jostein Flo za Mujkića govorio kako je riječ o sportisti koji posjeduje i zavidan nogometni talenat.

- Dobar je nogometaš, inače ne bi trenirao s nama - rekao je svojevremeno Flo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.