NOGOMET

Hajrović: Navikao sam na Dinamo i golovi su potvrda toga

G. ŠUMAR

4.8.2018

Sudeći prema duelima Lige prvaka protiv izraelskog Hapoela (5:0, 2:2), naš reprezentativac iz zagrebačkog Dinama Izet Hajrović već na početku sezone je u odličnoj formi.

U dvije evropske utakmice Hajrović, koji će danas proslaviti 27. rođendan, postigao je dva gola u dresu prvaka Hrvatske...

Nova sredina

- Dobro je krenulo, kamo sreće da se nastavi tako. Prošli smo kvalitetne pripreme i ovaj ulazak u sezonu je samo potvrda toga.

Posebno lijepa utakmica bila je ona protiv Hapoela u Maksimiru, kada smo, mimo svih očekivanja, već u Zagrebu riješili pitanje prolaska u treće pretkolo Lige prvaka - kaže naš veznjak za “Dnevni avaz”.

U prošloj polusezoni, kada ste došli na Maksimir, u 16 utakmica ste samo jednom bili strijelac. Zašto?

- Tako se poklopilo. Mislim da svakom igraču treba određeno vrijeme da se prilagodi na novu sredinu. Ja sam došao u Dinamo dok je momčad bila na pripremama u Turskoj i osjetio sam da mi nedostaje taj dio da se naviknem na saigrače, a i oni na mene. Sada je puno lakše, što se vidi na ulasku u sezonu.

Mladi Amer Gojak, za razliku od Armina Hodžića, ustalio se u startnoj postavi Dinama, što bi mogao biti veliki dobitak za našu reprezentaciju, a tu je i Luka Menalo...

- Naravno. Gledam ga na treningu i utakmicama i jasno se vidi da BiH u Gojaku ima veliki potencijal. Dobro je krenuo u sezonu i ako tako nastavi, siguran sam da će dobiti poziv selektora. Što se tiče Hodžića, nemojte ga otpisivati. Dinamo igra s jednim špicom, a konkurencija je velika. Mario Gavranović je reprezentativac Švicarske, Mario Budimir je odlično krenuo...

A Arminator, kako ga zovu u Zagrebu, ima sjajnu statistiku. Nedavno je protiv Hapoela zabio 50. službeni gol za Dinamo. Ej, pedeset golova za Dinamo nije malo. Puno je poznatih napadača koji su bili u Maksimiru pa nisu stigli do te brojke. Dajte dečku malo kredita.

Stvara se tim

Zašto je Dinamo imao puno problema u revanšu u Izraelu?

- Mi smo momčad u stvaranju. Ovo ljeto nam je došlo 13 novih igrača i treba vremena da se uskladimo. Slažem se da nismo imali dobar početak, ali u nastavku je sve sjelo na svoje mjesto. Bitan je prolaz i malo ko će pamtiti da smo gubili 0:2 u poluvremenu. To je cijena koju moramo platiti.

Šta Vam je trener Nenad Bjelica rekao na poluvremenu, na minus dva?

- To su pitali i trenera nakon utakmice pa je rekao da će detalje zadržati za sebe. I ja tako mislim. Ono što izgovorimo u svlačionici ostaje tamo. Nema potrebe da javno govorimo o tome - rekao je Hajrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.