NOGOMET

Rasprodane ulaznice za prvi meč i finale Mundijala

Arhiv

B92

12.3.2018

Međunarodna nogometna federacija saopćila je da su rasprodane ulaznice za dvije od 64 utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, uoči nove faze prodaje.

Radi se o finalnoj utakmici Mundijala, 15. jula na stadionu Lužnjiki, kao i prvom meču na turniru, 16. juna, između Argentine i Islanda na stadionu Spartaka u Moskvi.

Kako se navodi, moguće je da će kontigent ulaznica imati Nogometni savezi Argentine i Islanda, kao i turističke i ugostiteljske agencije.

Nova faza prodaje ulaznica počinje u utorak, 13. marta.

FIFA je navela da je od septembra pripremila 1.303.616 ulaznica, kao i da je zadovoljna prodajom karata 94 dana do početka Mundijala.

Također, FIFA je podsjetila da, prema zahtjevu ruskih vlasti, svaki navijač koji bude prisustvovao utakmicama na Mundijalu mora imati navijačku ličnu kartu, i to će biti zvanični identifikacioni dokument. Navijači su pozvani da se što prije prijave za taj besplatni dokument, čim dobiju imejl o potvrdi rezervacije ulaznice.

Navijači će samo uz ulaznicu i navijačku ličnu kartu moći ući na stadione. Navijačka lična karta donosi broje pogodnosti, od bezviznog ulaska u Rusiju, besplatnog gradskog prijevoza u danima odigravanja utakmice, kao i pojedina besplatna putovanja između gradova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.