OMILJENI HOBI

Evo koliko koštaju konji Nikole Jokića

Na kraju je donio Srbiji bronzu, ali i veliku radost i ponos, a samo dan poslije povratka iz Pariza otišao je u Sombor na trke konja

Jokić s konjima. Screenshot

D. H.

17.8.2024

​Nikola Jokić je u centru pažnje domaćih i svjetskih medija po završetku Olimpijskih igara, gdje je neviđeno dominirao i malo je falilo da sruši "Drim tim" Amerike sa 12 Ol star igrača.

Na kraju je donio Srbiji bronzu, ali i veliku radost i ponos, a samo dan poslije povratka iz Pariza otišao je u Sombor na trke konja.

Ovo nije iznenađenje ni za koga, jer je Jokić veliki ljubitelj konja i ima čitavu ergelu u svom vlasništvu, koja se iz godine u godinu uvećava.

Iako informacije o porodici Jokić rijetko isplivaju u medijima, a isto je i o njihovim konjima, do informacija nerijetko dođu i strani mediji, pa je tako svojevremeno isplivala informacija da je Nikola kupio u Italiji grlo Breno Laumar, potomka čuvenog pastuva Varene, koji je zaradio do tog momenta 35.000 evra.

Mediji su nedavno pisali da je Jokić kupio još dva konja.

Prije dvije godine je potrošio 143.000 evra za tri trkačka grla. Jednog pastuva je kupio za 42.000 evra, za žensko grlo je platio 47.000 evra, a najskupljeg konja je platio 54.000 evra.

Navodno je potom kupio još dva grla, od kojih je jedan potomak švedskog kasača Maharadže, koji je pobijedio u najvećoj trci na svijetu, a Jokić ga je navodno platio 100.000 evra, prenosi "Telegraf".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.