UZ DOBRU PARTIJU NURKIĆA

Nevjerovatan poraz Finiksa: Vodio je cijelu utakmicu, sve do 1.2 sekunde do kraja meča

Bh. reprezentativac je odigrao dobru utakmicu u kojoj je ostvario novi dabl-dabl učinak

Nurkić: Ubacio dvije trojke. Facebook

E. Ć.

1.11.2023

Košarkaši Finiks Sansa šokantno su izgubili protiv San Antonio Sparsa (114:115) u 4. meču ovosezonske NBA lige.

Sansi su vodili čitavim tokom utakmice, 47 minuta i 58.8 sekundi, a onda su zabilježili poraz. Imali su +3 (114:111) na 21.5 do kraja susreta, a onda je uslijedio preokret Sparsa. Vembanijama je na 6.8 sekundi do kraja meča pogodio nakon ofanzivnog skoka.

Potom je Kevin Durent izgubio loptu kod svog koša i Sparsi su došli do koša i pobjede. Zanimljivo da je San Antonio prvi put poveo na 1.2 do kraja meča i na kraju je pobijedio.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je zabilježio novi dabl-dabl učinak ubacivši 12 poena uz 12 skokova, a dodao je i četiri asistencije. Imao jej oš jednu ukradenu loptu i dvije blokad.e

Nurkić je bez greške šutirao bacanja (2/2), ubacio je dva od pet pokušaja za dva i dva od četiri šuta za tri. 

Najefikasniji kod Finiksa bio je Kevin Durent (Durant) sa 26 poena. Sjajni Durent je premašio cifru od 27.000 poena u svojoj sjajnoj karijeri. Njega su pratili i raspoloženi Erik Gordon (Eric) sa 20, te Grejson Alen (Grayson Allen) sa 19.

No, ni to nije bilo dovoljno Sansima da dođu do treće pobjede u sezoni.

San Antonio je do pobjede predvodio Keldon Džonson (Johnson) sa 27, a po 18 su ubacili Devin Vasel (Vassell) i Viktor Vembanijama (Victor Wembanyama).

Finiks je nakon ove utakmice na omjeru 2-2, baš kao i ekipa San Antonio Sparsa.

Inače, Nurkić i ekipa će vrlo brzo dobiti priliku za revanš jer će protiv San Antonija ponovo igrati u noći sa četvrtka na petak.

Također, u noći sa utorka na srijedu odigrane su još dvije utakmice. 

Los Anđeles Klipersi su savladali Orlando Medžik rezultatom 118:102, dok su Njujork Niksi bili bolji od Klivlend Kavaljersa sa 109:91.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.