UOČI "FNC 19"

Dylan Rajić uoči spektakla u Puli za "Avaz": Trenirao sam s najjačim Slovencem, idem po pobjedu

Bosanac rođen u Roterdamu će u Puli biti domaćin

Rajić: Spreman za debi u MMA. FNC

7.9.2024

Vodeća MMA promocija u Jugoistočnoj Evropi FNC (Fight Nation Championship) će u Puli organizirati novi spektakl – FNC 19 priredbu, a u areni će se naći i bosanskohercegovački borac Dylan Rajić (120,4 kilograma).

Rajića smo upoznali kao talentiranog mladog boksera koji je prošle godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu do 21. godine. Sada će se okušati na FNC priredbi. Rajić se javio za „Dnevni avaz“ uoči spektakla i ispričao nam otkud uopće u MMA.

Debi u MMA

- Bio sam prošle godine u Puli, vidio sam FNC-ovu arenu. Pomislio sam kako je, „šta je ovo, luda lokacija“, a meni je san bio da se borim kao gladijator u areni. I onda sam trenirao s trenerom Zelgom Galešićem. Sa Ivanom Vitasovićem (teškaški prvak FNC-a) sam radio sparing. I zainteresiralo me. Pitao sam koje su šanse da se i ja borim, pa su me uzeli pod svoje – ispričao je Rajić za „Avaz“.

Sigurno je da će imati veliku podršku. Za Rajića se može reći da je Bosanac rođen u Nizozemskoj (Roterdam) koji će biti domaćin u Puli.

- I dajdža mi kaže gdje god po svijetu da idem, da sam svugdje kao kod kuće. Sada me ovamo zovu Puležan, kao da sam njihov – rekao je Rajić uz smijeh.

Želi pobjedu

Na svom MMA debiju nasuprot sebe će imati Slovenca Tima Kelca, koji je već odradio dva meča – ima pobjedu i poraz.

- On je džudaš. Voli da se hrva, pa se toga trebam paziti. Generalno ne znam mnogo o njemu, ali rekao sam ovdje svojima da treniram s najjačim Slovencem (op.a. Miran Fabjan) – kazao je Rajić.

Miran Fabjan, poznat i kao „Slovenski Rocky“, veliku popularnost stekao je nakon FNC-a 14 održanog u Sarajevu gdje je u glavnoj borbi pobijedio Tomislava Spahovića. Od njega Dylan može naučiti, a ispričao je kako su se upoznali.

- Radimo sparinge. I onda kada treba sa mnom da boksuje našali se i kaže „ma joj, ko će s tobom sada“. Ovdje je stvarno super, ekipa koju još čine trener Zelg Galešić, Ivan Vitasović i Andres Ramos „bolesna“ – rekao je Rajić.

Za kraj, Rajić je najavio pobjedu i još jedan super debi – prošle godine na Evropsko prvenstvo u boksu (U-21) otišao je sa samo dvije borbe i osvojio medalju.

- I na Evropsko prvenstvo sam došao sa samo dva meča i uzeo medalju. Niko nije mogao vjerovati. Sad debi isto da uzmemo, pa neka se čude ljudi – poručio je Rajić za „Dnevni avaz“.

Inače, spektakl počinje u 20:00 sati, a upravo će ga otvoriti meč Dylana Rajića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.