OSVOJILI PET MEDALJA

Veliki uspjeh Borsinih judaša na seniorskom prvenstvu

Na ovom velikom natjecanju sudjelovalo je deset reprezentacija, uključujući najbolje judaše Balkana

Veliki uspjeh Borsinih judaša. Judo klub "Borsa" Mostar

FENA

1.9.2024

Na seniorskom prvenstvu Balkana koje se održalo u Istočnom Sarajevu pod okriljem Balkanskog judo saveza, judaši iz Judo kluba "Borsa" Mostar ostvarili su vrhunske rezultate, osvojivši čak pet medalja za BiH.

Na ovom velikom natjecanju sudjelovalo je deset reprezentacija, uključujući najbolje judaše Balkana. Zemlje sudionice bile su BiH, Sjeverna Makedonija, Turska, Rumunjska, Bugarska, Grčka, Moldavija, Kosovo, Crna Gora i Albanija, priopćeno je iz Borse.

Bronzanim medaljama iz mostarskog kluba okitili su se Petar Kožul, Mia Maksumić i Johanna Elisabeth Klinger.

Petar Kožul, nastupajući u kategoriji do 66 kilograma, iznjedrio je brončano odličje u izuzetno jakoj kategoriji. Iako je u prvom kolu poražen od reprezentativca Kosova Muhamedina Veselog, Petar se kroz repasaž uspio vratiti u borbu za medalju. Svojim pobjedama nad Turčinom Sedatom Durmusom i Crnogorcima Abidom Kurpejovićem i Emilom Sinanovićem, osigurao je zasluženo brončano odličje.

Mia Maksumić, koja se natjecala u kategoriji do 57 kilograma, također je briljirala. Nakon što je ždrijebom puštena u prvom kolu, u drugom kolu je nadvladala Turkinju Ustun Zeynep Serru, dok je u polufinalu pružila jak otpor nositeljici europskih medalja, Kosovarki Loxhi Flaki, ali je ipak poražena. Međutim, u borbi za broncu, Mia je dokazala svoju kvalitetu, svladavši Turkinju Asli Das, i tako donijela još jednu medalju za Borsu.

Johanna Elisabeth Klinger, nastupala je u kategoriji do 70 kilograma. Iako je u prvom kolu poražena od Rumunjke Veranes Gorg Maidelines, Johanna je kroz repasaž uspjela doći u borbu za medalje, u kojoj je pobjedom nad Draganom Paunić iz BiH osigurala srebrno odličje.

Osim pojedinačnih uspjeha, Maksumić i Klinger su dale značajan doprinos i u ekipnom dijelu natjecanja gdje su zajedno s reprezentacijom BiH osvojile srebrene medalje.

U napetim ekipnim mečevima, reprezentacija BiH pobijedila je reprezentacije Turske i Sjeverne Makedonije, dok su u finalu ipak poražene od reprezentacije Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.