ŽELI POVRATAK

Mekgregor zatražio od prvog čovjeka UFC-a da mu organizira borbu

Mekgregorova posljednja borba završila je tehničkim nokautom protiv Poirijea, a više od tri godine kasnije, bivši prvak je izrazio želju za povratkom

Platforma X

FENA

14.8.2024

Konor Mekgregor (Conor McGregor), irska UFC zvijezda, nije se borio više od tri godine, od kada je u julu 2021. godine pretrpio prelom noge u borbi protiv Dastina Poirijea (Dustin Poiriera). Planirani povratak u oktagon u junu ove godine protiv Majkla Čendlera (Michael Chandler) morao je biti otkazan zbog povrede.

Predsjednik UFC-a Dana Vajt (White) izjavio je da se dugo očekivani povratak Mekgregor neće dogoditi prije kraja ove godine, što je izazvalo frustraciju kod bivšeg dvostrukog prvaka. Mekgregor je na društvenim mrežama izrazio svoje nezadovoljstvo, pozivajući Vajta da mu zakaže borbu do kraja godinet.

- Dana, decembar je taj datum. Završimo kalendarsku godinu sa pobjedničkim događajem. Idem sljedećeg mjeseca na pripreme na visokoj nadmorskoj visini. Decembar. Recite Dani i UFC-u da želimo decembar. Zaslužujemo decembar - objavio je Mekgregor na platformi X.

Mekgregorova posljednja borba završila je tehničkim nokautom protiv Poirijea, a više od tri godine kasnije, bivši prvak je izrazio želju za povratkom u oktagon, no White je ostao oprezan u pogledu očekivanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.