BH. DŽUDISTIKINJA

Poruka Larise Cerić nakon okončanja nastupa na OI: Sedmo mjesto nije mala stvar, možda san ostvarim u Los Anđelesu

Hvala puno svima na velikoj podršci, bili ste mi veliki vjetar u leđa

Sjajna Larisa Cerić. Instagram

N. Aj.

3.8.2024

Sjaja bh. džudistkinja Larisa Cerić završila je jučer svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu te se oglasila na društvenim mrežama.

- Mogu reći da sam zadovoljna, dvije pobjede i dva poraza. Izgubila sam u četvrtfinalu od Romane Dicko i u repasažu od predstavnice Južne Koreje, imali ste priliku da gledate tu borbu. Zadovoljna sam. Očekivala sam više, ali na kraju sedmo mjesto ipak nije mala stvar, zadovoljna sam i nadam se da ću u budućnosti uspjeti možda da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Los Anđelesu i da tamo pokušam da ostvarim taj svoj san. Hvala puno svima na velikoj podršci, bili ste mi veliki vjetar u leđa. Hvala - poručila je Cerić.

Ona je poražena u repasažu od Kim Ha-jun (Ha-yun) iz Južne Koreje. Prethodno je uvjerljivo pobjedila Sidni Endrus (Sydnee Andrews) iz Novog Zelanda, a u drugom kolu je zbog povrede protivnice Rošele Nunez (Rochele Nunes) iz Portugala automatski prošla dalje.

U četvrtfinalu se suočila s Romanom Diko (Dicko) koja je za svega desetak sekundi ostvarila pobjedu. Ipak, Cerić se kroz repasaž borila za bronzanu medalju.

Tada se sastala s Kim Ha-jun, koja je četvrta džudistkinja na svijetu. Bh. olimpijka nije je uspjela savladati te je završila svoj put na Olimpijskim igrama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.