PROFI BOKS

Redžović opet u ringu

Bh. teškaš ima novo iskušenje

Redžović: Pripreme u njegovom timu. Arhiv

Piše: N. D./Sport Avaz

29.8.2020

Adnan Redžović, najbolji bh. bokser u teškoj kategoriji, ovih dana je u pripremama za novo iskušenje. On će 12. septembra imati meč u Hamburgu, a protivnik nije nimalo lak zalogaj.


Sada vrijeme

Radi se o naturaliziranom Nijemcu Muhamedu Soltbiju (Soltby). Čovjek koji ima omjer 16-2 uzadanica je poznatog Univerzum tima u kojem je nekada bio i Adnan Ćatić.

– Nisam imao meč od novembra. Za mart je bio zakazan jedan dobar meč protiv ukrajinskog borca, ali sve je otkazano. Sada je vrijeme za novi izazov. Svjestan sam gdje idem. To je meč protiv njegovog poznatog tima i njega, ali i ja kao i on imam veliki motiv – kaže 43-godišnji Redžović za „Avaz“. 

Bh. borac pripreme odrađuje u svom Gladijator timu, a kako kaže, to su standardne pripreme i misli da će biti potpuno spreman.


Gladijator tim

- Tu su neke sitne povrede, kao što je to uobičajno. Ali treniramo dobro. Imam sparinge sa Edom Demirovićem iz moga tima, iz Mostara nam dolazi Elvir Šendro, tu je Alem Čolpa, a i naravno Dževad Poturak. Za nekoliko dana će nam se priključiti profesor Safet Kapo, kako bi uradili još neke dodatne treninge – naglašava Redžović. 

Inače, radi se o rejting meču, dva borca koji imaju veoma dobar skor u profi karijeri i svakako naš Redžović, kao i Nijemac želi doći do pobjede.

- Mogu do pobjede u ovom ogledu. Bit će to dobar meč u kojem mogu slaviti - kaže bh. borac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.