POPULARNI PJEVAČ

Emir Lapsus o novoj pjesmi, ljubavnom statusu i raspadu benda za "Dnevni avaz": Poklonio publici poklon za svoj rođendan

Volio bih da se ponovi Dom mladih

Aličković: Nadam se da ću kroz posao pronaći djevojku. Instagram

prije 18 sati 48 minuta

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike.

U ekskluzivnom razgovoru za „Dnevni avaz“ otkrio je više detalja o novim projektima i pjesmi, početku solo karijere te emotivnom statusu.

Iskopirao Brunu Marsa

On je nakon kraće pauze obradovao publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

- Muziku i tekst radili su Marko Drežnjak i Rade Rakazov, aranžman je radio Dušan Alagić, dok je spot za pjesmu radio Haris Dubica. Spot je sniman u Srbiji i snimali smo ga dva dana. Jedan čitav dan smo proveli snimajući na setu, a ove ostalo smo u studiju snimali. Iskopirali smo Brunu Marsa. Prezadovoljan sam pjesmom, ona je jedna u nizu koja treba da izađe. Neću otkrivati tačan datum i broj pjesama. Sada sam se aktivirao – kazao je Aličković te dodao kako je došlo do ovog naziva pjesme:

- Prvo je pjesma trebala da se zove „Oglas“, pošto stalno nešto „prodajem“ pjesmu, ali onda sam mislio da će možda teže ljudi naći na YouTubeu. Ovo je možda najtužnija moja pjesma, ove ostale će biti malo veselije.

S obzirom na to da Aličković radi na više novih projekata, otkrio je da li će naredne pjesme biti balade kao što je publika navikla od njega.

- Možete očekivati nešto brže zato što ste me uvijek navikli s nekim baladama – rekao je Aličković.

Nakon što je napustio „Lapsus band“, Emir je započeo svoju solo karijeru.

- U suštini, od cijele ekipe, od deset momaka, dvojica su napustila bend. Iskreno, nisam ništa manje očekivao, vjerujem u svoju ekipu i sebe, radim to svim srcem – kazao je Emir.

Otvoren za nove ljubavi

Emir je u razgovoru otkrio da li je emotivno zauzet te da li još u njegovom srcu ima mjesta za novu ljubav.

- Emotivno sam slobodan, nemam djevojku. Trenutno radim posao i posvećen sam karijeri i da izguram priču nakon što me sve ovo snašlo sa bendom. Nadam se da ću u svom tom poslu naći sebi i djevojku – kazao je on.

Publika u narednom periodu može očekivati velike projekte i koncerte, a moguće je da će održati koncert u Domu mladih.

- Nisam dugo bio u Sarajevu, nažalost. Nadam se da ćemo nešto organizovati. Ja bih volio da se ponovi Dom mladih. To bi bio moj treći koncert u toj dvorani. Ako i naredne pjesme budu prolazile kao ova pjesma, možete očekivati i više Domova mladih – kazao je Aličković.

Obilježavanje rođendana

Pjesma „Prodajem“ objavljena je na Emirov rođendan, a on je otkrio simboliku tog datuma.

- Maltene svake godine objavim pjesmu na svoj rođendan, i „Santa leda“, „Oči boje čokolade“ su izašle na moj rođendan. Volim sebe počastiti i na taj način obilježim rođendan kada izdam neku novu pjesmu – kazao je Emir. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.