OTKAZAN JOJ NASTUP

Džejla Ramović bez komentara što su joj tražili radnu dozvolu u Hrvatskoj

Karte za koncert najavljen 31. avgusta su bile rasprodane brzinom svjetlosti, ali je policija "kucnula" na vrata kafića

Džejla Ramović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Avaz.ba

4.9.2024

Popularnoj bosanskohercegovačkoj pjevačici Džejli Ramović otkazan je koncert u jednom popularnom kafiću u Omišu.

Ramović je trebala pjevati za kraj uspješne ljetne sezone, karte za koncert najavljen 31. avgusta su bile rasprodane brzinom svjetlosti, ali je policija "kucnula" na vrata kafića i pri redovnoj kontroli utvrdili da vlasnik nije imao potrebne dozvole kako bi mogao organizirati koncert, prenijela je "Slobodna Dalmacija".

- Policijski službenici temeljem javnog pogovora da će se održati koncert strane državljanke za koju je postojala sumnja da ne posjeduje prethodno odobrenje za rad odnosno potvrdu o prijavi rada, s odgovornom osobom obavili potrebne razgovore i organizatora obavijestili o proceduri koju je potrebno provesti, odnosno da je potrebno zatražiti potrebno odobrenje i potvrdu o prijavi rada kada se angažiraju za rad državljani trećih zemalja, te ga upoznao s pravnim posljedicama ukoliko pravovremeno ne dobije potrebne dozvole.

Dakle, policijski službenici su u konkretnom slučaju poduzeli potrebne mjere i radnje u cilju prevencije kršenja zakonskih propisa, te nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mjera i radnji iz nadležnosti policije - naveli su iz splitske policije za "Slobodnu Dalmaciju".

Inače, Džejla je prošlog ljeta bez problema nastupila u istom kafiću. Omiljena je i u Hrvatskoj, ali je koncert otkazan.

Kontaktirali smo Džejlu Ramović u cilju da dobijemo komentar od nje. Iz njenog tima su nas preusmjerili na menadžera, pa tražili da pošaljemo mail, a pjevačica se još nije oglašavala o ovom događaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.