MUZIKA

Audiovizualni performans 'Dataome Intersection' i radionice zvuka i DJ-inga u OKC Abrašević

'Dataome Intersection'' je audiovizualna izvedba Jonasa Sestakresne koja istražuje odnos između zvuka i vizualnog

Audiovizuelni performans. Fena

FENA

8.8.2024

OKC Abrašević ugostit će tijekom vikenda indonezijskog performera Jonasa Sestakresnu i DJ-icu IVNSKK iz Berlina.

Osim nastupa koji će ovaj dvojac održati u Abraševiću 10. kolovoza s početkom u 21 sat, dan poslije, 11. kolovoza održat će i dvije radionice za sve entuzijaste za rad sa zvukom, vizualima i DJ-ingom, najavljeno je iz Abraševića.

''Dataome Intersection'' je audiovizualna izvedba Jonasa Sestakresne koja istražuje odnos između zvuka i vizualnog te generira vizuale u stvarnom vremenu iz audio inputa.

Ovaj projekt je, kako je pojašnjeno, eksperimentalna site-specific izvedba koja kombinira ambijent s vizualnim i zvučnim medijima, kreirajući sinestetsku izvedbu koja istražuje ton, ritam i harmoniju u interakciji s vizualima. Jonas Sestakresna multimedijski je umjetnik, glazbenik i kazališni redatelj iz Indonezije.

IVNSKK je DJ-ica, producentica i vokalistica rođena na Balkanu, živi u Berlinu. Zaljubljenica u soulful, jazzy i hard grooveove. U svojim setovima obuhvaća žanrove od hip-hopa do techna. Vodi After the After Records. Ovaj DJ set će biti fokusiran uglavnom na Detroit Techno i Electro.

Kada su u pitanju radionice koje će se održati u subotu, IVNSKK će održati radionicu za DJ-anje koja je namijenjena ženama i nebinarnim osobama, a koja pruža priliku za stjecanje osnovnih DJ vještina. Sudionici će naučiti tehničke aspekte miksanja glazbe, korištenje DJ opreme, te rad s popularnim DJ softverima kroz praktične vježbe uz individualnu podršku. Radionica je namijenjena početnicima bez prethodnog znanja.

Druga radionica fokusira se na integraciju interaktivnih vizuala i zvuka, gdje će sudionici kroz praktične aktivnosti naučiti kako kombinirati multimedijalne elemente kao što su video i zvuk u kreativne projekte. Radionica je otvorena početnicima i onima s iskustvom, a sudionici će raditi u parovima, koristeći unaprijed instalirani softver.

Obje radionice traju četiri sata, a prijave se vrše putem emaila abrasradiomostar@gmail.com.

Ulaz na performans i učešće na radionicama je besplatno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.