ZVEZDE GRANDA

Član žirija Dragan Stojković Bosanac za "Avaz": Opet će pobijediti naš takmičar

To sve zavisi kako publika glasa i ko broji glasove

Dragan Stojković Bosanac - Avaz
Kenan Dervišević, Dragan Stojković Bosanac i Sanel Smolo - Avaz
Dragan Stojković Bosanac - Avaz
Dragan Stojković Bosanac - Avaz
Dragan Stojković Bosanac - Avaz

27.5.2024

Četvrtfinale „Zvezda Granda“ proteklo je u apsolutnoj dominaciji takmičara iz Bosne i Hercegovine. Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Sidik Šabanović, Dino Suljić, Antonija Čerkez, Mirza Pandur, Dejan Dačević, Đula Drini i Inel Nukić – svi su prošli u polufinale, kao i takmičari iz ostalih zemalja jer Saša Popović nije imao srca da bilo koga izbaci.

Šejla, Rijad, Sidik, Dino te Đula plasirali su se direktno u polufinale, dok je Antoniju Čerkez, Mirzu Pandura, Dejana Dačevića i Inela Nukića sreća pogledala u baražu.

Napetost raste

Veliko finale „Zvezda Granda“ je 8. juna, napetost raste a prema mnogim predviđanjima, na tronu bi ove godine opet trebao biti učesnik iz naše zemlje.

Ove godine glavni favorit je Šejla Zonić iz Tuzle, a tik uz nju je Sidik Šabanović iz Visokog. Doduše, mnogi smatraju da su Rijad Rahmanović iz Donjeg Vakufa, Đula Drini iz Cazina te Makedonac Miki Sekulovski favoriti iz sjene. Svi oni u subotu navečer pokazali su fantastično pjevačko izdanje.

Nemamo uvid

Član žirija Dragan Stojković Bosanac rekao je za „Avaz“ da je nezahvalno u ovom trenutku kalkulirati ko bi mogao pobijediti u ovoj sezoni popularnog takmičenja.

- Stvarno ne bih mogao reći, to je zaista nezahvalno. Ima tu nekoliko kandidata za pobjedu. To sve zavisi kako publika glasa i ko broji glasove. Mi, članovi žirija, nemamo uvid u to, ali znam da je dosta pošteno i realno. Kako god bude, pobijedit će naš – rekao nam je ovaj Konjičanin s adresom u Beogradu.



Giletov nastup najgledaniji

Često su takmičari iz Bosne i Hercegovine odnosili pobjedu u „Zvezdama Granda“ – Amar Jašarspahić Gile, Mirza Selimović, Haris Berković, Džejla Ramović, Ibro Bublin, Anid Ćusić, Nermin Handžić, Mahir Mulalić.

Nekoliko njih i dan-danas imaju uspješne karijere. Ubjedljivo najgledaniji nastup u ovom takmičenju na You Tubeu je nastup Amara Jašarspahića Gileta iz Kaknja, iz sezone 2012/2013., kada je na sceni izvodio pjesmu „Imam ljubav, ali kome da je dam“.

Ovaj nastup broji do sada 79 miliona pregleda i jedan je od najgledanijih videa na Balkanu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.