DOBIO I AUTOGRAM

Boris Novković: Frediju Merkjuriju sam sjedio u krilu

Da ne ispadne da tužim mamu, ali poslije u nekom preseljenju u smeću su završili moji stari stripovi među kojima je bila i fotografija

Boris Novković. Foto: Boško Karanović

Dž. H. M.

12.10.2023

Boris Novković prisjetio se koncerta iz 1978. kada je čuvena grupa "Queen" gostovala u Zagrebu.

- Frediju Merkjuriju sam sjedio u krilu - priznao je pjevač u emisiji "Dobro jutro Hrvatska". 

Njegov je otac, Đorđe Novković te godine poslije koncerta bio pozvan na večeru na kojoj je grupa dobila plaketu za prodate ploče na našim prostorima, tadašnjeg Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa. Borisa je otac uputio na glavnog pjevača i rekao mu da može tražiti autogram.

@hrvatska_radiotelevizija Boris Novković se prisjetio, gostujući u @dobrojutrohrvatskaa, daleke '78. kada je upoznao legendarne Queenovce 🤩 #hrvatskaradiotelevizija #borisnovkovic #dobrojutrohrvatska #thequeen ♬ original sound - HRT

- I tako je i bilo, zatražio sam autogram, posjeo me u krilo i napisao nešto lijepo - dodao je Boris koji je tada bio dječak i otkrio kako se njihova zajednička fotografija zagubila mnogo godina kasnije.

- Da ne ispadne da tužim mamu, ali poslije u nekom preseljenju u smeću su završili moji stari stripovi među kojima je bila i fotografija. Naravno, slučajno je to bilo, ali eto, nema više te fotografije nigdje - otkrio je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.