USUSRET SPEKTAKLU

Španjolka, gošća na Halidovom koncertu, stigla u Sarajevo: Dočekala je ekipa "Avaza"

Laura Marin danas je stigla u Sarajevo

Laura Marin s majkom i očuhom. N. Avdagić

10.3.2023

Mlada Španjolka Laura Marin stigla je danas u Sarajevo, a sutra će biti gošća na velikom koncertu Halida Bešlića u sarajevskoj Zetri. Ona je od djetinjstva zadivljena Halidovom muzikom i već više od pet godina na društvenim mrežama izvodi pjesme s naših prostora.

Nepun sat nakon što je stigla u bh. prijestonicu, naša ekipa srela se s Laurom u sarajevskom hotelu „Hills“, kada je i govorila za „Avaz“.

Uzbuđena sam

 Kako se osjećate u Sarajevu?

- Moja publika zna da je ovo trenutak koji čekam skoro 10 godina. Ovo je kao rolerkoster emocija. Pokušavam ostati mirna i uživati u svakom trenutku, ali sve ovo je kao san. Da sam tu i da pričam bosanski i da ga čujem od ljudi.

Jeste li uzbuđeni zbog koncerta?

- Pa ovo pripremam mjesec dana. Najviše sam uzbuđena zbog ljudi, oni mene prate na društvenim mrežama, ali jedva čekam da vidim njihova lica, energiju, emociju i da čujem njihov glas.

 Najdraža Halidova pjesma?

- Kada sam prvi put čula " Sarajevo, grade moj", godinu dana sam samo to slušala. Jedva čekam da čujem uživo i "Hej, zoro, ne svani", ali najdraža je "Tri ruže" .

 Koliko ostajete u Sarajevu?

- Nažalost, samo četiri dana. Došla sam s mamom i njenim mužem i zbog njihovog posla ostajemo samo četiri dana. Da je do mene, ostala bih i više od mjesec dana. Ovo mi je prvi dolazak ne samo u Sarajevo nego generalno na Balkan. Ovo je veliki šok na najpozitivniji način.


Laura Marin s majkom i očuhom. N. Avdagić

Baščaršija i ćevapi 

Šta želite posjetiti u Sarajevu?

- Pa svima je prva slika Baščaršija. Ali, na aerodromu kada smo bili i kada je auto došlo, odmah sam pomislila na ćevape... A najviše želim da vidim Vječnu vatru.

Osjećate li tremu kada pomislite pred koliko ljudi ćete sutra navečer zapjevati.

- Trenutno ne osjećam tremu, ali vjerovatno ću je sutra osjećati. Probudit će se strah i trema. Ali najveći strah mi je jer ću nositi štikle i dugu haljinu, pa da tim štiklama ne uništim haljinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.