OSUĐEN 2021. GODINE

Čutuna: Dokaz trulog sistema, ko je u našoj najmoralnijoj kasabi pomogao Moameru da ostane anoniman

Šute oni prvi standardni najpametniji, domaći intelektualci, sveznajući direktori umjetnosti komentatori/twitteraši

Čutuna: Reagovao povodom slučaja Kasumovića. Instagram

E. Ć.

prije 4 sata 37 minuta

Bosanskohercegovački glumac Kerim Čutuna oglasio se na društvenim mrežama povodom slučaja Moamera Kasumovića, koji je osuđen 2021. zbog bludničenja nad maloljetnikom. 

Čutuna je prije dvije godine potresao region priznanjem da su njegova majka i on bili žrtve nasilja njegovog oca. Psihičkog i fizičkog. Smogao je hrabrosti da s tim izađe u javnost, baš kao i žrtva bludnih radnji Moamera Kasumovića.

- Nisam znao da poznajem pedofila, koliko god površno poznavanje bilo, vjerovatno jer pedofili kao i ostali bolesnici raznih kategorija to dobro kriju.

Činjenica je da smo opet dobili dokaz trulog sistema, trebala bi se objaviti imena ljudi koji su radili na tom slučaju pa ih povezati sa zataškavanjem.

Šute oni prvi standardni najpametniji, domaći intelektualci, sveznajući direktori umjetnosti komentatori/twitteraši, pitanje je zašto sada šutite?

Ko je u našoj maloj plemenitoj, intelektualnoj i najmoralnijoj kasabi pomogao Moameru da ostane anoniman? Da li je moguće da niko u Sarajevo nije ništa znao o tom slučaju i da je silovani dječak na kraju morao progovoriti i glasno reći ime osobe koja je to uradila.

Bojim se da je dječak jači i veći od svih nas zajedno i da je ovaj slučaj pokazao koliko smo ustvari moralni, hrabri, iskreni i slobodni ljudi/umjetnici - poručio je Čutuna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.