SARAJEVO

Humanitarni plesni nastup "Freedom For All" s plesačem iz Gaze u četvrtak ispred Pozorišta mladih

Ovo je za Karima prvo putovanje u životu izvan granica Gaze i Egipta

Najava nastupa. Kontakt

N. Aj.

27.8.2024

U organizaciji Udruženja "Kontakt", u saradnji s plesnom školom "Fresh Generation Sarajevo", 29. avgusta s početkom u 18:30 sati, na Trgu Jurisal Korenić - ispred Pozorišta mladih Sarajevo, održat će se humanitarni plesni nastup "Freedom For All". 

Nastup će biti realizovan s plesačem iz Gaze, Karimom Azzamom, plesačicama i plesačima grupe Fresh Generation, plesačima Ahmedom Alghraizom (Camps Breakerz), Khalifa i DJ-em KONTRA.

Karim Azzam (26) dolazi u Sarajevo na poziv "Kontakta", kako bi sarađivao s plesačima i plesačicama iz Bosne i Hercegovine. Ovo je za Karima prvo putovanje u životu izvan granica Gaze i Egipta.

S djecom Gaze radi od početka svoje plesne karijere pa ga tako rat zatiče u Gazi u oktobru 2023. godine. Karim nastavlja svoj rad, kako bi djeci pružio podršku i učinio da zaborave na strahote rata bar nakratko.

- U Gazi je od 7. oktobra do danas ubijeno više od 16.500 djece, a više od 17.000 je izgubilo oba ili jednog roditelja. Svakodnevno smo svjedoci užasa koji se dešavaju u Gazi. Čak i u takvim uslovima Karim je nastavio da organizuje plesne radionice s djecom i pruža im mogućnost da se bar na tren odmaknu od realnosti. 

Iznimno je važan Karimov rad jer znamo iz vlastitog iskustva kakav negativni psihološki utjecaj rat ostavlja na djecu. Na društvenim mrežama redovno smo pratili Karimov rad i "Kontaktov" tim je odlučio da ga pozove u Sarajevo, što je on rado prihvatio. Znali smo da to neće biti lako realizovati, ali smo bili uporni u tome da Karim dobije vizu i u Sarajevu ostvari saradnju s plesačima i plesačicama iz BiH. 

Humanitarnim nastupom "Freedom For All“ želimo da podržimo Karimov rad koji je nastavio s djecom Gaze koja su izbjegla u Egipat, gdje Karim trenutno boravi. Tokom nastupa ćete imati priliku i vi da pomognete. Toliko možemo - izjavila je Narcisa Cvitanović, direktorica "Kontakta".

Svi posjetioci nastupa će moći dati dobrovoljne novčane priloge na licu mjesta, u za to označene kutije.

Realizaciju ovog događaja pomogli su Općina Centar, KUD "Lola", Pozorište mladih Sarajevo, Securitas BH i Pomozi.ba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.