SKANDAL U NORVEŠKOJ

Princezin sin priznao da je zlostavljao djevojku: Bio sam na kokainu

Marius Borg Hoibi optužen je za napad na svoju 20-godišnju djevojku u njenom domu i prijetnje da će joj zapaliti odjeću

Norvešku kraljevsku porodicu potresa skandal. Instagram

E. Ag.

14.8.2024

Marius Borg Hoibi, 27-godišnji sin norveške princeze Mete-Marit, priznao je krivicu i uputio izvinjenje svojoj djevojci, koju je fizički i psihički zlostavljao, prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, norvešku kraljevsku porodicu potresa skandal nakon što je otkriveno da je posinak budućeg kralja optužen za napad na svoju 20-godišnju djevojku u njenom domu i prijetnje da će joj zapaliti odjeću.

Prošle sedmice bila je objavljena vijest o njegovom hapšenju, proveo je 30 sati u pritvoru i prijeti mu godinu zatvora. Njegova djevojka bila je hospitalizirana zbog potresa mozga.

U izjavi koju je dao medijima preko advokata rekao je da pati od nekoliko mentalnih poremećaja i zloupotrebe supstanci.

- Prošli vikend dogodilo se nešto što se nikada nije smjelo dogoditi. Tjelesne ozljede i uništavanje predmeta u stanu počinio sam u alkoholiziranom stanju nakon svađe, i kokaina. Imam nekoliko mentalnih poremećaja, dugo se borim sa zloupotrebom opojnih sredstava, zbog čega sam se liječio u prošlosti.

Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću se iskreno izjasniti. Za mene je najvažnije da se izvinim svojoj djevojci. Nije zaslužila ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveških i stranih medija nakon toga - navodi se u saopćenju.

Također se izvinio svojoj porodici zbog postupaka za koje kaže da su ih jako pogodili. Ovo je prva izjava koju je dao i kojom pokazuje da će se vjerovatno izjasniti krivim za optužbe.

Njegov advokat rekao je za norveški kanal TV2 da iako nije formalno priznao krivicu jer nije ispitan, ovo je priznanje. Policija nije znala za saopćenje dok nije izašlo u medijima, rekla je inspektorica Henriet Takst Rostadli.

Norveška kraljevska porodica nije komentirala slučaj. Norveški medij Se og Hor prethodno je objavio fotografije iz stana u kojem se dogodio incident, a na fotografijama se može vidjeti nož zaboden u zid i razbijeni luster.

Marius je sin Mete-Marit iz prvog braka, a očuh mu je budući norveški kralj, princ Hakon. Princ Svere Magnus i princeza Ingrid Aleksandra njegovi su brat i sestra, piše Jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.