VODITELJICA PRIZNALA

Jovana Joksimović: Moja bolest nema lijeka

Jedna od najljepših voditeljica regije i supruga pjevača Željka Joksimovića krila da boluje od vitiliga

Jovana Joksimović. YouTube

I.P./mondo.rs

18.7.2024

Jovana Joksimović, jedna od najljepših voditeljica regije i supruga pjevača Željka Joksimovića, u emisiji "Uranak" na srbijanskoj K1 televiziji ugostila je dermatologinju Jelenu Stojković Filipović, koja je govorila o depigmentaciji kože, a onda i sama priznala da boluje od vitiliga.

- Imam ga na licu, na laktu, ruci - kazala je Jovana uz napomenu da je svoj vitiligo s vremenom i zavoljela i da smatra kako je on na njoj potpuno neprimjetan. Ona često koristi svijetle sjenke, koje odlično prikrivaju vitiligo.

- Razmišljam da je vitiligo na meni potpuno neprimjetan i da ga mogu uočiti samo zli i zavidni ljudi. Meni je zanimljivo da te fleke nisu više toliko bijele, izgleda da se počinju da repigmentiraju - kazala je Jovana i objasnila da bi najbolji savjet osobama bio da svako treba da zavoli svoje mane.

- Kad god nešto ima osnovu u imunološkom sistemu, stres svakako može da pogorša situaciju, jer se te ćelije ipak prepliću. Može, ali i ne mora. Ako je nešto genetski predodređeno, kroz takve događaje čovjek može dodatno da utječe na manifestaciju simptoma - rekla je doktorica Stojković Filipović koja je nakon Jovaninog priznanja ostala zatečena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.