PROGOVORILA O TRAGEDIJI

Princeza Ana u prvom pojavljivanju u javnosti nakon pada

Nesreća na jahanju prouzrokovala je gubitak pamćenja i poslijedica pada su još vidljive na njenom licu

Princeza Ana. Instagram

I. B.

13.7.2024

Nakon nesreće koja se dogodila na njezinom imanju, princeza Ana (Anne) nekoliko je sedmica bila u bolnici kako bi se oporavila od udarca glavom. Princeza se sada prvi put pojavila u javnosti, no posljedice pada još su vidljive

Krajem juna Bekingemska ( Buckingham) palača podijelila vijest da je princeza Ana završila u bolnici, a nakon nekoliko dana otkriveno je da se 73-godišnja princeza povrijedila u vlastitom domu. Princeza se zbog tog nemilog događaja na neko vrijeme pritajila u svom domu, a sada se prvi put pojavila u javnosti nakon nesreće.

Princeza Ana. Instagram

Iako je izostala s ceremonije obilježavanja 100. godišnjice Njufolandskog (Newfoundland) nacionalnog ratnog Memorijala, princeza Ana sada se pojavila na nacionalnom prvenstvu zadruga jahača za osobe s invaliditetom (RDA) na Univerziteta Hartpury i koledžu Hartpury u Gloucestershireu.

Princeza Ana. Instagram

73-godišnjakinja je izgledala elegantno kao uvijek, no tamne modrice na njenom licu ipak su bile vidljive.

Dolaskom na ceremoniju, princeza Ana rekla je da se ne sjeća šta se dogodilo. Još otprije je poznato da je prilikom pada u svom domu na imanju Getkomb Park (Gatcombe Park) princeza dobila potres mozga te zbog udarca izgubila i pamćenje. Nakon nesretne situacije odvedena je u bolnicu u Bristolu, a tamo je provela neko vrijeme kako bi se oporavila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.