SVI SE PITAJU

Ko je žena u žutom koja je ispred Kejt nježno dodirnula princa Vilijama

Dok su napuštali balkon Bakingemske palate članica kraljevske porodice neformalno je potapšala princa u znak podrške za njegovu borbu sa očevom i ženi

Kraljevska porodica. AP

D. H.

16.6.2024

Ovo je trenutak kada je vojvotkinja od Edinburga stavila ruku na rame princa Vilijama u znak podrške nakon pojavljivanja na balkonu Bakingemske palate tokom jučerašnjeg "Trooping the Colour", godišnjeg kraljevskog događaj koji se održava posljednjih 260 godina, dan kada se slavi rođendan vladajućeg monarha u Velikoj Britaniji.

Ovo je među rijetkim dešavanjima kada se okupljaju svi članovi kraljevske porodice, a njihovo pojavljivanje na balkonu palate je jedan od najiščekivanijih elemenata tog dana.

Vidjeti ih sve zajedno, i starije i mlađe članove kraljevske porodice kako se nalaze na jednom mjestu, naglašava njihove veze i odnose između njih, a ni juče nije bilo mnogo d rugačije. Naročito kada su fotografi zabeležili bliski trenutak između princa od Velsa (41) i vojvotkinje od Edinburga (59), kako prenosi "Daily Mail".

Dok su se članovi kraljevske porodice vraćali u Bakingemsku palatu nakon što su se pojavili na balkonu, Sofi (u jarko žutoj haljini od Beulah London i sa šeširom Džejn Tejlor) uhvaćena je okom objektiva kako nežno stavlja ruku na Vilijamovo rame, čime je svima prisutnima bilo jasno koliko joj je drag budući kralj.

Vilijam je proveo posljednjih nekoliko mjeseci pokrivajući neke od očevih dužnosti, dok se kralj liječi od raka. Paralelno podržava svoju suprugu Kejt Midlton, takođe oboljelu od raka kao i kralj, a čije lečenje je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.