NA UDARU KRITIČARA

Ovo je francuska ministrica koja će se pojaviti na naslovnici "Playboya"

Intervju s ministricom Marlen Skijapu protezat će se na čak 12 stranica

Marlen Skijapu. AP

L. S. R.

3.4.2023

Francuska ministrica Marlen Skijapu (Marlene Schiappa) pojavit će se na naslovnici aprilskog izdanja "Playboya", zbog čega se našla na udaru kritičara.

Intervju s ministricom protezat će se na čak 12 stranica francuskog izdanja, a govorit će o pravima žena i LGBTQ osoba. Iako će biti potpuno odjevena, njezina odluka da se pojavi u časopisu "Playboy" našla je na kritike određenih političara.

Prema navodima medija, francuska premijerka Elizabet Born (Elisabeth Born) navodno ju je nazvala i rekla da poziranje za naslovnicu Playboya "nije prikladno, posebno u sadašnjim okolnostima".

Kritikama se pridružila i zastupnica Zelenih, Sandrin Ruso (Sandrine Rousseau), koja je poslala oštru poruku ministici.

- Gdje je poštovanje prema francuskom narodu? Prema ljudima koji će morati raditi još dvije godine dulje, koji demonstriraju, kojima se ovi dani neće platiti, koji ne mogu jesti zbog inflacije. Nemam problema s tim da se ženska tijela izlažu bilo gdje, ali postoji društveni kontekst - izjavila je za TV kanal BFM.

Ministrica, koja je inače i majka dvoje djece, na Twitteru je poslala jasnu poruku kritičarima.

- Branim prava žena da rade što žele sa svojim tijelima: svugdje i stalno. U Francuskoj su žene slobodne. Smetalo to nazadnjacima i licemjerima ili ne - napisala je, a njena objava pregledana je četiri miliona puta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.