MUZE DIZAJNERA

One su vlasnice istančanog ukusa: Pogledajte listu bosanskih modnih ikona

Dame koje ostavljaju bez daha na javnim događanjima

Moda je igra za one koji se umiju igrati s njom. Instagram

Piše: A. H.

25.8.2022

Dobar ukus i stil je nešto što oduvijek sa sobom nosi dilemu, da li se rađamo s njim ili se možemo naučiti i postati modno osviješteni kroz godine.

Moda je igra za one koji se umiju igrati s njom. 

U nastavku donosimo listu bh. dama koje su istinske modne ikone te koje ostavljaju bez daha na gala događajima i crvenim tepisima svojim istančanim ukusom.

Martina Saira Keškić je poznata po odličnom pristupu modi, te je nerijetko muza brojnih domaćih dizajnera koji se otimaju da upravo ona nosi njihove kreacije, razlog tome je svakako njena sjajna figura koja je zahvalna za sve modele haljina visoke mode. Ova poslovna dama svake godine zablista na Sarajevo Film festivalu, a tako je i ove godine bilo kada se pojavila u ogromnoj bijeloj haljini domaćeg dizajnera Armina Hodžića.


 

Martina Saira Keškić. Instagram

Naredna na listi je Emina Ganić koja je također visoka, graciozna i manekenkse građe te samim također jedna od omiljenih muza bh dizajnera. 

Ona se nerijetko na javnim događajima pojavljuje u bh. modnom brendu Kaftan studio, dok se i običnim prilikama na Instagramu također trudi zadržati dobar smisao i uvijek dobro upakuje stajling. 


  

Emina Ganić. Instagram

Erna Saljević poznatija kao Diva is back na Instagramu pionirka je modnog bloga u našoj zemlji i među prvima je počela na Instagramu predstavljati modne kombinacije koje su za kratko vrijeme dobile veliki broj ženskih pratioca. 


Erna Saljević. Instagram

Nina Varga, modna ikona nenametljivog “looka”, dizajnerica i model, inače je poznata po svom profinjenom minimalističkom stilu.

Sarajka s adresom u Holandiji vratila se prije nekoliko godina u našu zemlju, gdje je dizajnirala svoju poznatu kolekciju “Mer” da bi se poslije nekoliko godina života u našem glavnom gradu ponovo vratila u zemlju tulipana, klompi i vjetrenjača.


Nina Varga. Instagram

Bilo kako bilo, spisak dama koje plijene modnim ukusom u našoj zemlji je dugačak, a u našoj tradiciji na ovim prostorima bilo je oduvijek smisla za lijepo pa i u teškim ratnim godinama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.