NA LICU MJESTA

Fantastična atmosfera na zabavi "BH Telecoma": Svi željno očekuju nastup Dine Merlina

Napravili smo brend koji mijenja imidž grada, kaže Purivatra

Piše: N. Ajnadžić

17.8.2021

Više od 100 zvanica uživa u bogatom programu. S. Šantić

U bašti sarajevskog hotela Evropa večeras se održava zabava "BH Telecoma" koji je generalni sponzor Sarajevo Film Festivala.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozdravio je sve prisutne i poželio im dobrodošlicu.

- Nismo samo sponzori SFF-a, naša saradnja je na mnogo većem nivou. Sinoć smo objabili novi javni kontinuirani poziv za sve naš autore iz BiH, ali i regiona gdje očekujemo mnoge zanimljive projekte - kazao je, između ostalog, generalni direktor BH Telecoma Kahriman.

Zvanicama se obratio i direktor SFF-a Mirsad Miro Purivatra.

- Hvala za divne tri godine saradnje i na svemu onome što "BH Telecom" čini da mi mijenjamo, ne samo ovaj grad, već i državu. Napravili smo brend koji mijenja imidž grada. Kroz ovaj Festival i saradnju vraća se život, film i publika u kina. Kroz ovakvu podršku, BiH će zaposliti par stotina hiljada ljudi zbog čega će ostati u ovoj zemlji. Nema dileme da uspjesi Danisa Tanovića i Jasmile Žbanić dokazuju koliko talenta i neispričanih priča ima i koliko toga možemo da uradimo. Hvala BH Telecomu, Upravi i gospodinu Kahrimanu - rekao je Purivatra, između ostalog.

Nakon njihovih obraćanja gostima, kojih je više od stotinu, na binu je izašla Maja Milinković, intepretatorica fado muzike.

Ipak, muzička zvijezda večeri bit će Dino Merlin koji će nastupiti nešto kasnije. A, upravo ovom Sarajliji sa svjetskom karijerom najviše se raduju mnogobrojni gosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.