PANDEMIJA NA DVORU

Kraljici Elizabeti u karantinu najviše nedostaje jahanje

Oduševljena je i pticama, o kojima se brine dok je u izolaciji

Kraljica Elizabeta: Vrijeme provodi čitajući novine. Agencije

Avaz.ba

29.4.2020

Kraljica Elizabeta II (94) još je u izolaciji u dvorcu Vindzor sa svojim suprugom, princom Filipom (Philip). Tamo su otišli sredinom marta, a britanski mediji pišu kako se par odlično slaže.

Zbog mjera opreza, može im se pridružiti samo nekoliko njihovih zaposlenika, a svoje osoblje kraljica je svela na minimum. Vrijeme provodi čitajući novine i razgovorom s ostatkom porodice putem videopoziva. Napolje rijetko izlazi. 

Njen vrtlar Graham Stoun (Graham Stone) rekao je kako je kraljica oduševljena pticama, o kojima se brine dok je u izolaciji.

- Znam da ih voli vidjeti kod Vindzora - rekao je vrtlar i dodao kako je jednom prilikom kraljica spasila jednu pticu, koja se zapetljala nogom u žicu. 

Elizabeta je to vidjela pa je pozvala vrtlara u pomoć.

Kraljica Elizabeta: Oduševljena pticama. Agencije

Trenutno joj najviše nedostaje jahanje, ali pronalazi načine kako da krati vrijeme.

- Nemojte reći djeci, ali Filip i ja smo, zapravo, produžili praznike. Osjećam se zločesto. Moja djeca imaju toliko snage, ja ne znam kako - rekla je nedavno kraljica za BBC. 

Ostatak kraljevske porodice je, također, u samoizolaciji. Princ Čarls (Charles) i dalje je u Škotskoj sa suprugom Kamilom (Camillom), a sve kraljevske dužnosti trenutno obavlja princ Vilijam (William).

Elizabeta je nedavno proslavila i svoj 94. rođendan. U skladu sa preporukama, otkazala je sva okupljanja kojima se godišnje obilježava njen dan, čak i ona porodična, iako je njen rođendan vrlo važan datum u kraljevskoj porodici i, općenito, u Velikoj Britaniji.

Iako je rođena u aprilu, Velika Britanija njen rođendan slavi javnom proslavom koja se održava u ljetnim mjesecima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.