BEOGRAD

Seka Sablić: Radim trbušnjake na patosu, hodam po stepeništu

Smanjila sam gledanje zastrašujućih TV emisija

Seka Sablić. Arhiva

Piše: L. S. R. /Avaz.ba

29.3.2020

Legendarna glumica Jelisaveta Seka Sablić iz Beograda je za "Avaz" rekla da izolaciju zbog pandemije koronavirusa dobro podnosi.

- Dobro mi je. Uvijek sam bila disciplinovana i samodisciplinovana. Iz iskustva znam da može biti puno gore, i zahvalna sam da imam svoj stan. Ali, ne viđam svoje, ne šetam, a voljela sam prirodu i svoj posao. Nije ni malo. Mnogo je. Ali, kad pomislim šta mi se moglo desiti... Imam svijest o tome da sam u dobrim uslovima. U izolaciji čovjek radi ono što je već radio. Ponovo sam počela raditi svoje vježbe od kojih sam odustala. Išla sam prije desetak godina na aerobik i slično. Sad radim trbušnjake na patosu. Izađem na stepenište idem jedan sprat po deset puta, po 22 stepenika.

Počela sam ponovo čitati svoje divne knjige. Imam divnu biblioteku, a mnogo nepročitanih knjiga. Imam telefone, ima TV. Smanjila sam gledanje tih TV emisija koje su zastrašujuće... Slušam uputstva zvaničnika i čekam ipak neko popuštanje za nas starce, koji smo na neki možda i ružan način obilježeni. Zašto ne bi ljudima omogućili da izađu na dva sata, ali ne u to vampirsko vrijeme. To je depresivno i strašno. Ali, potrebna je disciplina. Ljudi su mi se smijali i zamjerali jer ja se ni ranije nisam voljela rukovati i ljubiti – rekla je Sablić iz Beograda.

Seka Sablić. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.