MODA I PANDEMIJA

Život blogerice u karantinu: Trudim se da zaštitim duševni mir

Sigurnost nije nešto spoljašnje, to je stanje uma, napisala je Žaklina

Žaklina Pisano: Živi u Italiji. Instagram

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

16.3.2020

Poznata modna blogerica Žaklina Berido Pisano (Berrido) rođena je Beograđanka koja već neko vrijeme živi i radi u inozemstvu. Udata je za Italijana, kojeg voli zvati "gospodin Savršeni". Preko društvenih mreža dijeli svoje iskustvo, kako proživljava vrijeme koronavirusa. Sudeći prema fotografiji na društvenim mrežama, Žaklina trenutno boravi u Parizu.




Žaklina Pisano: Modna blogerica. Instagram

- Dragi moji, i dalje sam u karantinu i čitam, živim sve vaše komentare, lične poruke, strahove koje ovdje dijelimo. Trudim se da zaštitim svoj duševni mir, entuzijazam i ljubav prema bližnjem svome, smatram da je to najvažnije u ovom trenutku. Zaštitite svoj entuzijazam od negativnosti i straha drugih. Sigurnost nije nešto spoljašnje, to je stanje uma. Moj omiljeni psihijatar i pisac Viktor Frankl napisao je knjigu koju preporučujem svima „Zašto se nisam ubio“, knjigu koja je moj drugi korisnički priručnik za život. „Sve se može uzeti od čovjeka, osim jedne stvari, a to je posljednja ljudska sloboda, da odaberemo vlastiti stav u određenom skupu okolnosti." Kada više nismo u stanju da promijenimo situaciju, izazivani smo da promijenimo sebe – napisala je Žaklina na Instagramu.

View this post on Instagram

Dragi moji, i dalje sam u karantinu i čitam, živim, sve vaše komentare, licne poruke, strahove koje ovde delimo. Trudim se da zaštitim svoj duševni mir, entuzijazam i ljubav prema bližnjem svome, smatram da je to najvaznije u ovom trenutku. Zaštitite svoj entuzijazam od negativnosti i straha drugih. Sigurnost nije nešto spoljašnje .. to je stanje uma. Moj omiljeni psihijatar i pisac Viktor Frankl napisao je knjigu koju preporučujem svima „Zašto se nisam ubio“ knjigu koja je moj drugi korisnički priručnik za život, posle Biblije. „Sve se može uzeti od čoveka, osim jedne stvari a to je poslednja ljudska sloboda - da odaberemo sopstveni stav u određenom skupu okolnosti. "Kada više nismo u stanju da promenimo situaciju, izazivani smo da promenimo sebe. Protect your enthusiasm from the negativity and fear of others. Being safe is not something external.. it’s state of mind. My favorite Psychiatrist and writer Viktor Frankl wrote a book that I recommend to everyone ❤️”Man's Search for Meaning “ book that is my second user manual for life, after Bible.. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances” When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves. #grandmotherthatlovesfashion #rememberstefan👼🏼 #nofasterthanlife #ButSpringDidn'tKnow

A post shared by Zaklina Pisano (@realfashionist) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.