ISPOVIJEST

Hanka Puzić: Moj Meho mi je bio sve u životu

Koliko joj je teško živjeti bez njega, govori činjenica da u kuću u Odžaku nikad nije ušla nakon njegove smrti

Hanka i Meho Puzić: Zajedno bili od djetinjstva. Arhiv

Piše: S. ALAGIĆ-ALETIĆ

27.6.2019

Dvanaest godina prošlo je od smrti velikog Mehe Puzića, koji je te 2007. u 70. godini umro u svom rodnom Odžaku. Kakve su godine nakon Mehine smrti bile za njegovu suprugu Hanku Puzić, ispričala je u vrlo emotivnom razgovoru za naš list. 

Kaže da je počela plakati prije tri dana i da joj najteže padaju praznici i godišnjice. Cigareta joj je jedina utjeha u dugim noćima.

Lijepo je voljeti

- Ona mi je drug, prijatelj… Moj Meho nije volio cigarete, prekinula sam bila 12 i po godina, ali sam opet nakon njegove smrti počela – iskrena je Hanka na početku razgovara.

U vrijeme kad čeka da je posjeti Emina, supruga rahmetli Safeta Isovića, prisjetila se da su brojni prijatelji bili uz nju kad je umro veliki interpretator sevdalinki.

- Beba (Selimović, op. a.) bila je uz mene sve vrijeme, Hanka Paldum… Još u nedjelju sam bila na njegovom mezaru u Odžaku. Teško je. Kad sam u prve tri godine nakon Mehine smrti ostala živa… Pukla sam bila skroz, nisam poznavala ni ljude. Krenem na Markale, dođem do pozorišta, Centralnog zatvora… Ne daj, Bože, nikome. Zato kažem, koliko je lijepo voljeli, toliko je teže izgubiti ljubav. Moj Meho mi je bio sve u životu. S njim sam odrasla, što bi znala reći moja rahmetli svekrva: “Ko da sam vas oboje rodila” – kroz suze je kazala Hanka.

Nisam muhtač

Koliko joj je teško živjeti bez supruga, govori činjenica da u kuću u Odžaku nikad nije ušla nakon njegove smrti. Prodala ju je, a prema želji velikana sevdalinke, ostala je u vlasništu Puzića.

- Nikad ne mogu otići do te kuće. Teško je bilo sve to preživjeti, ali šta će čovjek. Kada bi me nazvali da mi kažu: “Eno, Meho ti pjeva na televiziji”, nisam uopće mogla pogledati. Sad ponekad pogledam, ali teško mi bude. Duša moja draga – kaže Hanka.

Kaže da joj u životu materijalno ništa ne fali i, i da fali, ne bi se požalila. 

- Hvala dragom Bogu, moj Meho me osigurao. Živim normalno, nisam muhtač. Sad sam, evo, iz kupovine vukla 20 kilograma, neka se samo zdravo i živo. Moj Meho mi je ostavio lijepe uspomene, s njim sam obišla svijet – govori Hanka.

Velika utjeha

- Meho je volio slušati kad ja pjevam stare izvorne pjesme, a ja sam voljela kad on zapjeva “Zvijezda tjera mjeseca” ili “Evo, ovu rumen ružu”… Ma, on je bio poseban, bio je prema svakome dobar, upitan, nasmijan, narodski čovjek… To mi je velika utjeha – kaže Hanka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.